30 elitnih mercedesa divlja ulicama Moskve, a razlog je RAZBESNEO RUSE (VIDEO)

Diplomci Akademije FSB u Moskvi su na visokom nivou proslavili završetak školovanja, tako što organizovali su vožnju ulicama Moskve u skupim automobilima marke „mercedes gelendvagen“.

Na objavljenom video-snimku korisnici interneta izbrojali su 30 elitnih automobila marke „mercedes benc gelendvagen“, koji se kreću ulicama prestonice, prenosi “Raša tudej”.

Ova vest dočekana je s velikom dozom kritike u Rusiji. Najveće pitanje bilo je odakle 22-godišnjim diplomcima, koji bi između ostalog trebalo da se bore protiv korupcije, novac za tako luksuzna vozila?

– Četiri godine učimo ih zaveri, korporativnoj etici i čuvanju tajni. Ovi koji se vozikaju u mercedesima to nisu. Arogantni i pompezni. Ako su tako započeli karijeru, neće dobro proći – rekao je penzionisani general FSB Aleksander Mihailov.

General je istakao da se nada da će FSB adekvatno kazniti bahate diplomce.

– Ovo što su oni uradili je izdaja svega što su učili četiri godine. Izdaja interesa naše agencije. Niko ne zna hoće li biti poslati na teren, a već možete naći njihove fotografije na internetu. Vajni agenti – oštar je bio Mihailov.