Bila je PRESTRAVLJENA kada je vidjela šta njenoj kćeri RASTE iz glave!

U dokumentarnoj seriji Diagnose Me, prikazana je mlada studentica Shanya kojoj je astmatični napad izazvao niz bizarnih simptoma.

Uprkos lijekovima, na koži joj se pojavio strašan osip koji se pretvorio u rane, piše Little Things. Kad joj je majka, Kathy, htjela oprati kosu, čitavi pramenovi su joj ostali u rukama. Nakon što je bolje pogledala tjeme svoje kćerke, vidjela je da su joj umjesto kose izrasle bijele i guste bodlje.

Ljekari su ostali zapanjeni i kazali su kako ne mogu ništa učiniti. No, nakon više od godinu dana, Shanya je došla do prijelomne tačke.

“Mislila sam da je to moj kraj”, kazala je.

Međutim, njena majka bila je odlučna u namjeri da spasi život svoje kćerke. Zatražila je pomoć elitnog tima ljekara na Johns Hopkins University Hospital koji su specijalizovani za rijetke bolesti.

Nakon brojnih pretraga zaključili su kako je problem u tome što je organizam Shanyaje proizvodio abnormalno puno keratina. To je protein koji je zadužen za rast kose i noktiju te tvori vanjski sloj kože. To je dovelo do toga da su iz njenih folikula, umjesto vlasi izrasli nokti.

Bolest je toliko rijetka da je ona službeno jedina osoba s takvom dijagnozom. No, ljekari su pronašli lijek.