Čudo prirode: Događa se jednom u 80 000 slučajeva

Neverovatno lep, ali i redak fenomen desio se u Španiji!

beba posteljica
Rođenje bebe u amniotičkoj kesi je neverovatno retka pojava, koja se dešava jednom u 80.000 porođaja, a upravo se to u sredu dogodilo u Španiji.

Žena je, naime, rodila blizance, od kojih je prvi rođen bez posteljice, a nakon samo par minuta izašla je i druga beba, i to u netaknutoj posteljici!

Kada se dete rodi, posteljica se ili pocepa tokom porođaja, ili je doktori probuše skalpelom tokom carskog reza – ali jedna u 80,000 beba rodi se u celoj posteljici. Što znači da retko imamo priliku da vidimo kako bebin život izgleda unutar materice. Ovakva rođenja su toliko retka da većina doktora i babica ode u penziju, a da nikada nije videla tako nešto.

To ovaj video čini toliko fascinantnim.

U ovom klipu od svega 32 sekunde možemo da vidimo novorođenče u posteljici, skupljeno u fetusni položaj bez ikakve ideje o tome da se svet oko njega promenio. Doktori su masažom izvadili bebu kroz zid posteljice, dok je ona nastavila sigurno da diše putem pupčane vrpce.

U srednjem veku ljudi su mislili da ovakvo rođenje znači da će dete imati mnogo sreće u životu, kao i da će biti zaštićeno od davljenja.