DA LI BI STE STUPILI U BRAK SA OSOBOM DRUGE VERE???

Prema istraživanjima UN ogromna većina Srba i Albanaca nije spremna da radi zajedno ili da živi u istoj ulici, a skoro niko nije spreman da stupi u međuetnički brak

Zamislite situaciju da se zaljubite u Albanca, ili ako ste muško u Albanku, i vi biste sve, i vezu, i brak, i decu, ali kako? Kako objasniti mami, tati, i široj rodbini, znajući da ovde i te kako ima onih kojima bi to smetalo?

Ekipa Telegrafa je došla na ideju da Beograđane pita da li bi oženili Albanku, a Beograđanke da li bi se udale za Albanca. Većina je bila pomalo iznenađena. Neki su rekli “Svašta, šta vam pada na pamet”, a neki su bili rekli “Zašto da ne, ako je volim, nema prepreke”.

Da ljubav ne poznaje granice, vere ni nacije, pokazuju primeri mešovitih brakova koji često šokiraju rodbinu i prijatelje. U bivšoj Jugoslaviji, setimo se, sklopljeno je hiljade i hiljade ovakvih “mešovitih” brakova.

Prema istraživanjima koje je sproveo Program Ujedinjenih nacija za razvoj u 2014. godinu, ogromna većina Srba i Albanaca na Kosovu nije spremna da radi zajedno ili da živi u istoj ulici, a skoro niko nije spreman da stupi u međuetnički brak.

U videu koji sledi pogledajte šta naši sugrađani misle o mešovitim brakovima.