DETALJI ZLOČINA U TUZLI Otkriven razlog: Otac ubio dvoje dece, jer supruga….

Jedno od dvoje ubijene djece sinoć u tuzlanskom naselju Lipnica podleglo je na mjestu zločina, a drugo na putu prema tuzlanskoj bolnici. Usmrtio je dvanaestogodišnju kćerku M.D. (12), a potom i u sedmoipogodišnjeg sina A.D (7,5). Nakon ubistva, otac rođen 1974. godine, pucao je sebi iz pištolja u glavu i u teškom stanju je prevezen u UKC Tuzla. Ubistvo je počinjeno oko 19 sati u automobilu Passat.

Očevo zdravstveno stanje je kritično.

– Muškarac N.D. ima teške povrede u predjelu glave. Smješten je na Kliniku za anesteziologiju i reanimaciju i životno je ugrožen – rekla je za Ersija Aščerić – Mujedinović, glasnogovornica UKC Tuzla.

Kako nezvanično saznaje Fokus, radi se o Nesadu Djedoviću, kojem se u UKC-u bore za život, uposlenik je rudnika Dubrave, gdje je nedavno unaprijeđen.

Na mjestu stravičnog zločina nalaze se Hitna pomoć i službenici MUP-a Tuzlanskog kantona.

– Muškarac je pucao u dvoje djece, a zatim pokušao izvršiti samoubistvo. Prevezen je na UKC Tuzla u teškom stanju, potvrdio je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Kako su ispričale komšije nesretne porodice, majka djece nedavno je napustila porodični dom i odselila se u Njemačku.

Naime, prema nezvaničnim saznanjima, Nesadova supruga udala se za njegovog daidžu u Njemačkoj s kojim je, navodno, bila u vezi i ranije.

Nesad je prije izvršenog zločina, nazvao prijatelje i rekao im šta se sprema učiniti, ali, kako oni tvrde, nisu stigli spriječiti ga u njegovoj nakani.
Izvor: Fokus.ba
Foto: Klix.ba