DEVOČICA JE ĆUTALA 3 GODINE: Kada je progovorila šokirala je roditelje OVIM!

Postoje neke stvari u životu koje ne izgledaju da će uspjeti na prvi pogled, ali do kraja dana, uvijek postoji izlaz. Koko Bredford izgleda da je pronašla svoj. Ova djevojčica od 5 godina počela je da priča sa 2 godine i postepeno je prestala da govori, prestala da čini svaki kontakt očima ili bilo koju drugu vrstu komunikacije.

Uz pomoć terapije primijenjenih analiza ponašanja, Koko je konačno rekla svoje prve riječi, imajući najneviniji zahtjev – tražila je tost!

Ovo je Koko. Ona ima 5 godina i autistična je. Kada je počela da priča sa 2 godine, ona je odjednom prestala i poslije 3 godine tišine, napokon je progovorila.

Njena majka Rejčel Bredford se prisjeća:

“To je bio zaista magičan trenutak – to je bila prva stvar koju je rekla za tri godine.“

Inače, Bredford porodicu čini gospodin i gospođa Bredford zajedno sa njihovo 5-oro djece, El (22), Bjanka (28), Čelzi (25), Oukli (8) i Koko (5). kako kažu, te tri godine bile su jako teške za cijelu porodicu.

“Koko je pričala sa 26 mjeseci, ali nije imala više od dvije tri riječi u rečenici“, rekla je gospođa Bredford. Njen govor je jednostavno nestao i ona je prestala i da se odaziva i na svoje ime.

“Mogli ste da vidite koliko je frustrirana. Pokušali smo sa terapeutom za govor, ali posljednje dvije godine bile su strašne. Mogli ste da vidite koliko je postajala ljuta na samu sebe.“

Njene prv riječi kada je progovorila bile su da želi još tosta:

– “Djelovala je jako zadovoljno sobom i skakala je okolo i samo je govorila: Hoću još tosta“, prisjeća se njena majka.

(Kurir)