DOMINACIJA BOLTA ZA FINALE: Pobegao rivalima, pa kočio pred ciljem! (FOTO)

Najbrži čovek sveta braniće titulu u trci na 100 metara

Jusein Bolt se plasirao u finale Olimpijskih igara u trci na 100 metara posle sjajno istrčanog polufinala. Jamajčanin je bio u drugoj polufinalnoj grupi i istrčao je najkraću deonicu u atletici sa 9.86, što mu je najbolji rezultat sezone.

Ipak, moglo je da se vidi da je imao još mnogo rezerve, pa je čak i usporio pred ciljem i osvrtao se levo desno.

Ona nije počela kao što je planirano, zato što je Anrju Fišer iz Bahreina ranije startovao i diskvalifikovan je. Drugi start je bio uspešan i Bolt je još jednom bio dominantan. Drugi je bio Kanađanin Andre De Grase rezultatom 9.92 i on je uz Bolta obezbedio plasman u finale.

Bolt je na kraju stigao čak i da zakoči, da se osvrne okolo i da se nasmeje protivnicima, koji nisu imali nikakve šanse da ga stignu.
Francuz Žiimi Viko je pobedio u prvoj polufinalnoj grupi u vremenu 9.95, a dve stotinke sporiji bio je Ben Jusef Meite sa 9.97, dok je Akani Simbine bio samo stotinku sporiji i morao je da čeka ishod ostalih polufinalnih grupa, ne bi li po plasmanu uspeo da se domogne finala.

U poslednjoj polufinalnoj grupi videli smo okršaj Džastina Getlina i Johana Blejka. Obojica su se plasirala u finale. Getlin je bio prvi u toj grupi sa 9.94, dok je Blejk imao 10.01. Po plasmanu je finale obezbedio i Akani iz prve polufinalne grupe, kao i Trejvon Bromel iz druge.

U finalnij trci Bolt je još jednom pokazao surovu dominaciju nad Getlinom, iako je imao nešto lošiji start.