DRAMA FOLK LEGENDE: Šabana Šaulića izboli u Beču!

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić otkrio je da je u Beču preživio pokušaj ubistva i da je bio izboden u jednom haustoru. Poznati pjevač Šaban Šaulić otkrio je da je umalo umro u Beču kada su ga u jednom haustoru izboli nožem.

“Ja sam ušao iz hodnika koje ima svjetlo. Povuče me ruka jedna u mrak, osjetio sam nož u leđima… Gledao sam da eskiviram, pošto sam bio sportista. Počeli su da me bodu u leđa. Sreća pa nisu u nerv pogodili. Samo sam vidio taj stari ulaz. Ništa više. Kao ćorava kokoš“, prisjećao se Šaban gostujući u Ami G šouu.

On je rekao da su pokraj njega prošla “neka dvojica“, koja su počela da bježe.

“Jedan me je udario onim bokserom. Imao sam ogrebotinu po licu. Mislio sam da sam iskrvario. Ranjen sam bio i mislio sam da će vidjeti da nisu završili posao. Htjeli su da me ubiju! Sedamdeset pet stepenika sam prešao i ušao u sobu. Počeo sam da skidam taj težak kaput, a sako još teži od krvi… Okrenuo sam jednu prijateljicu i uputim je u situaciju. Rekao sam joj da možda neću preživjeti dok dođe policija…“, ispričao je Šaban svoju potresnu priču.

Srećom uskoro je došla hitna pomoć i odvela ga u bolnicu, gdje su mu sanirali rane opasne po život.

“I ja sam sutra već zvao neke prijatelje, bio sam spreman da krenem kući. Stalno sam mislio da će doći ovi što su me izboli da završe posao. Na kraju sam otišao sa prijateljem za Beograd“, završio je priču Šaban.

Čuveni pjevač je pričao i o svom angažmanu u Pinkovim Zvezdama. On je rekao da se tamo osjeća kao Sultan Sulejman.

“Dobro funkcionišemo. Nadam se da će biti više svađa“, kazao je Šaulić i dodao da mu ne prija kada svi “krenu da posebnim tretmanom“.

“Mada, kada krenu sve žene na mene, prođu me žmarci. Zasad funkcionišemo dobro. To je šou program. Mi moramo da budemo zanimljivi, da dižemo gledanost“, iskren je bio pjevač.

On je rekao i da je prije 40 godina krunisan kao kralj narodne muzike.

“To je bilo onda kad sam napisao pjesmu `Dođi da ostarimo zajedno`, pa onda `Dva galeba bela“`, prisjetio se pjevač.

(Alo.rs)