DRINA GA JE NOSILA 15 KILOMETARA: Na ovom mestu je pronađeno telo Andreja Beuca!

Tijelo nastradalog Slovenca Andreja Beuca (34) pronađeno je nakon četiri dana potrage, čak 15 kilometara severnije od Zvornika na području mjesta Kozluk.

Iz CJB Bijeljina saopšteno je da je u koritu rijeke Drine u Kozluku, danas u 11.20 časova, pronađeno tijelo, i da su policajci izašli na lice mjesta.

– U toku je identifikacija lica, kako bi se utvrdilo da li je riječ o Andreju Beucu, tridesetčetvorogodišnjem Slovencu koji je nestao 7. avgusta nakon skoka sa mosta u Drinu, u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto” – stoji u policijskom saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, ronioci su izvukli tijelo muškarca iz rijeke Drine u kupaćim gaćama, a prve informacije potvrđuju da se najvjerovatnije radi o Beucu.

Mjesto Kozluk nalazi se na oko 15 kilometara daleko od mosta u Zvorniku, a taj dio Drine sastoji se od dosta riječnih zavoja i rukavaca.

Za rijeku Drinu govore da je brza, snažna i neumoljiva, naročito u planinskim predjelima gdje usijeca kanjone i prolazi kroz klisure.

Iako je divlja snaga Drine je ukroćena branama i jezerima, njena voda i brzaci i dalje odnose živote ljudi, među kojima je posljednji Slovenac Andrej, što samo potvrđuje legendu o njenoj neumoljivosti.

Podsjetimo, Andrej iz Krškog u Sloveniji, u nedjelju je skočio sa mosta u Drinu u Zvorniku, sa visine od 20 metara, a poslije skoka je nestao u vodi. Nakon skoka je izronio, ali je potom nestao u vodi.

I dalje ostaje misterija šta je iskusnog skakača natjeralo da potone i izgubi život.

(Telegraf.rs)