DRUGOVI GA ZEZALI DOK NIJE UBIO! Masovnog ubicu poznanici mjesecima provocirali jer ga je supruga napustila!

Samo pola sata prije nego što je Siniša Zlatić (38) u subotu u kafiću “Makijato“ ubio petoro i ranio 22 ljudi, drug mu je rekao: “Eno je ona tvoja, smije se sa je*ačem“! Zlatiću se pomračio um od ljubomore i uslijedio je masakr “kalašnjikovim“!

Izrešetao je najprije bivšu ženu Dijanu (30) i njenog dečka Stevana Jojića (40), usput ubivši još troje nedužnih ljudi – Stevanovog druga Vladimira Mijatovića (40) iz Žitišta, studentkinju Jovanu Popović (21) iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca.

Znali su koliko pati

I prijatelji su odgovorni? Mkeštani Žitišta koji dobro poznaju i Sinišu i njegovu porodicu kažu da su ga drugovi često zezali što je Dijana našla novog dečka.

– Ovo je malo mjesto i svi se znaju, pa kad god bi se Dijana pojavila negdje u javnosti sa novim dečkom, to bi brzo čuo i Siniša. Njegovi drugovi su znali koliko je on patio za njom, pa su ga često i prozivali. Vjerujem da nikom od njih nije palo na pamet da će on uzeti pušku i napraviti masakr, ali to zezanje je Zlatića očigledno još više “guralo“ preko ivice – priča mještanin Žitišta koji je bio u kafiću “Makijato“ kobne noći.

Siniša se, kaže on, oko jedan sat iza ponoći pojavio u kafiću.

– Bio je pored mene i čuo sam da mu je poznanik u prolazu bukvalno rekao: “Eno ti je ona tvoja, smije se sa onim je*ačem.“ Siniša mu je smrknuto odgovorio: “Znam, vidio sam.“ Zlatić je potom nestao, ja sam otišao svojim putem i ubrzo sam čuo šta je uradio – priča ovaj mještanin Žitišta.

I Dijanin rođak iz Žitišta kaže da je čuo da su Siniši drugari “punili“ glavu Dijanom.

– Naravno da je Siniša psihopata, bolesno ljubomoran i da je bilo pitanje kad će pući, ali ovi što su ga zezali samo su mu još više pomračili um. I zato smatram da su djelimično i oni odgovorni za masakr – navodi Dijanin rođak.

Inače, Siniša i Dijana su bili deset godina u braku i imaju desetogodišnjeg sina Nemanju. Dijana je prošle godine, nakon višegodišnjeg maltretiranja, napustila Sinišu, a brakorazvodna parnica je okončana prije nekoliko mjeseci.

U međuvremenu je Dijana započela ljubavnu vezu sa Jojićem iz Žitišta, koji je sa bratom radio kao moler u Švedskoj. Njih dvoje su planirali da se zajedno presele u Švedsku i da povedu i Nemanju. Ona je nedavno tražila saglasnost od Siniše kako bi sina odvela iz zemlje, što je takođe dolilo kap u prepunu čašu.

Jedan drug nestao

U noći između petka i subote Siniša je sa drugom Zdravkom Trifunovićem bio na koncertu rok grupe “Van Gog“, koja je nastupala u okviru manifestacije “Pile fest“ u Žitištu. Oko ponoći otišli su do kioska brze hrane, a zatim su produžili u kafić “Makijato“. Tamo je oko jedan sat iza ponoći Siniša vidio Dijanu kako se smije sa Jojićem i njegovim drugom Mijatovićem. Otišao je do kuće, uzeo “kalašnjikov“ i napravio masakr.

Pokušali smo jučer da stupimo u kontakt sa Trifunovićem, koji je takođe iz Žitišta, ali članovi njegove porodice su nam rekli da on nije kod kuće i da ga nisu vidjeli dva dana. Trifunovićeve komšije, koje nisu željele da im se objavi ime, uvjerene su da je on otišao iz Žitišta odmah poslije zločina i da se neće skoro vratiti.

Istragom je utvrđeno da je Zlatić u “Makijatu“ ispalio dvadesetak hitaca, a neki meci su prošli kroz više ljudi.

Sinišini roditelji i mlađi brat su devedesetih izbjegli iz okoline Osijeka u Hrvatskoj, a u Žitištu su se skućili i držali servis za tehnički pregled vozila. Od subote je ispred kuće Zlatićevih parkirano policijsko vozilo, koje ih obezbjeđuje od eventualne osvete.

(Informer.rs)