EKSKURZIJA OSNOVACA: Đake odveli u posetu Ceci u njenoj vili i DOBILI….

BEOGRAD – U okviru jednodnevne ekskurzije odjeljenja trećeg razreda osnovne škole “23. oktobar“ iz Sremskih Karlovaca, đaci su imali priliku da posjete dom Svetlane Ražnatović, koja se sa mališanima družila, a na poklon im je dala potpisan CD.

Ovaj nesvakidašnji događaj otkrio nam je roditelj učenice III/2 razreda ove škole (ime poznato redakciji), koja se prije dva dana vratila sa pomenute ekskurzije i tati ispričala kako joj je bilo.

“Na moje pitanje kako je bilo na eskurziji, prvo što mi je rekla je da su bili kod Cece u kući, da je kuća ogromna, da su dobili autogram i CD lično od nje. Moje dijete nije vaspitano da zna ko je Ceca, pogotovo ne da se takvoj osobi divi i traži od nje autogram“, kaže on.

U dogovoru sa školom i prema planu puta trebalo je da djeca posjete Zoološki vrt, Avalski toranj, Muzej vazduhoplovstva i stadion Crvene zvezde. Prema riječima njegovog djeteta, ali i još nekolicine vršnjaka koju je, kako tvrdi, kontaktirao, tri učiteljice koje su vodile djecu na ekskurziju dosjetile su se da bi zanimljivo da probaju da posjete i Cecinu kuću, koja se nalazi pored Marakane.

“U početku sam mislio da je šala, ali sam shvatio, znajući svoje dijete da ipak govori istinu. Naravno da je većina djece i roditelja sa oduševljenjem, a ne sa nevjericom kao ja, dočekala priču o toj posjeti, jer živimo u takvom društvu gdje je sve naopako, ali moje dijete i ja ne dijelimo to oduševljenje“, jasan je on.

Za 021 dodaje i da je jutros lično pozvao direktora škole, koji mu je objasnio da su učiteljice Cecu “vjerovatno srele na parkingu“, a kako tvrdi, nakon toga je počeo da ga vrijeđa. I redakcija 021 pokušala je da stupi u kontakt sa direktorom škole “23. oktobar“ Goranom Maravićem, ali je on spustio slušalicu nakon što je čuo razlog poziva.

Javnost će za sada ostati uskraćena za obrazloženje ovog postupka učiteljica, jer direktor Maravić ni nakon nekoliko kasnijih pokušaja nije želio da se odazove.

Načelnik školske uprave za Južnobački okrug Jovan Vukčević rekao je da ne može da komentariše slučaj o kome nema sve potrebne informacije, ali je napomenuo da ni jedna škola ne sme da odstupa od utvrđenog plana ekskurzija.

(Radio 021/Gordana Ćosić)