(FOTO) SPAS U ZADNJI ČAS: Herojski potez koji je oduševio region

Ribič je ugledao čovjeka kako u Savu baca vreću u kojoj su cviljeli psići. Htio ga je zaustaviti, ali monstrum je odjurio. Vreća je bila nepropusna pa ih je to spasilo

Pecao sam na obali Save u mjestu Nart kraj Ivanje Reke i počelo je puhati. Čuo sam da je u vodu nešto pljusnulo i mislio sam da je grana ili riba. Tad sam vidio čovjeka kako u Savu baca vreću iz koje se čulo cviljenje, počinje svoju priču Marijan Pavić (35) iz Zagreba.

U utorak je u zadnji čas iz Save uspio spasiti pet mješanaca staforda i haskija starih samo nekoliko dana.

– Već sam bio spremio štapove i opremu u auto te sam potrčao gore do auta i presreo čovjeka koji je bacio psiće. Pitao sam ga: ‘Čovječe, što radiš, jesi li normalan?’, a on je bez riječi sjeo u auto i odjurio – zgrožen je Marijan, koji čovjeka opisuje kao proćelavog i prosijedoga gospodina starog između 55 i 60 godina. Uspio je u mobitel zapisati njegovu registraciju te je iz auta izvadio štap, zabacio udicu i vreću sa psićima koja je plutala izvukao je na obalu.

– Srećom, vreća je bila od tvrde plastike i unatoč tome što je u njoj bio kamen, nije potonula. Psi su hvatali zrak u nekoliko centimetara vode koja je bila unutra. Cviljeli su i odmah sam ih izvadio iz vreće, osušio papirom i odnio k svojoj strini Mariji, koja živi u blizini – kaže Marijan. Nazvao je policiju, koja je odmah došla i napravila zapisnik, a stigle su i dvije gospođe koje su odlučile brinuti se o psićima dok malo ne ojačaju. Iako isprva nisu htjeli sisati bočicu, doznali smo kako je svih pet sada dobro, jedu svaka tri sata.

– Cijeli život živim pored vode i pecam, o ovakvim stvarima sam čitao, no nisam vjerovao da ima takvih monstruoznih ljudi. Haskiji su krasni psi, jedan ima bijelu fleku na vratu. Jednog od njih sigurno ću uzeti za mjesec i pol dana – kaže Marijan dodajući kako se veterinarka koja je pse pregledala čudila tome što su uopće preživjeli s obzirom na to da moraju jesti svaka tri sata. Sretan što je uspio spasiti nedužne životinje, prema Marijanovim riječima siguran topli dom već imaju dva haskija.

– Moja strina Marija jednog će psa uzeti za mog bratića, koji je nedavno rekao da bi baš želio imati haskija. I eto, ja na ribičiji umjesto ribe upecao upravo haskija i ispunio bratiću želju – našalio se Marijan, piše 24sata