Fotografija ove djevojke obišla je planetu: Ni u snu se ovom nije mogla nadati

Kada je 23-godišnjoj Engleskinji Bethani Townsend dosadilo skrivanje vrećica na stomaku nakon kolostomije, fotografisala se u bikiniju i tu je fotografiju objavila na Facebooku.

Fotografija je u kratkom roku dobila 190.000 lajkova pa je podijeljena više od devet miliona puta. Bethani je tada shvatila da nema zbog čega da se stidi pa je dobila samopouzdanje da ostvari svoj san i postane model.

Bethani boluje od Kronove bolesti, hronične upalne bolesti crijeva, još od djetinjstva. Prošla je nekoliko operacija i od 2010. godine ima dvije kesice na stomaku u koje odlazi probavljena hrana.
paja2
Iako je bila sretna što je sve to preživjela, bila je shrhana činjenicom da će morati da živi sa kesicama od kolostomije, zbog čega je odustala i od manekenstva.

Samopouzdanje za pokazivanje tijela nije dobila ni nakon vjenčanja sa 33-godišnjim Ianom, koji je pun podrške. Upravo je on snimio fotografiju koja je obišla svijet dok su bili na odmoru u Meksiku.

Šest mjeseci poslije Bethani je svoju fotografiju poslala udruženju za oboljele od Krohnove bolesti i tako mnogim oboljelima pružila inspiraciju i podršku, piše The Huffington Post.

– Ako mogu nadahnuti ili pomoći drugima koji su u situaciji kao ja da se osjećaju malo bolje, onda sam stvarno srećna – rekla je Bethani.