GODINAMA SAM ŽIVELA U SEKTI: Terali su me da imam seks sa rođakom i da mu rodim dete (VIDEO)

Kad je imala 15 godina Džulijana Džonson bila je primorana da se uda za svog 19-godišnjeg rođaka Džejkoba Kingstona i trebalo je da mu bude druga žena

Kingston Klan na prvi pogled izgleda kao najnormalniji deo savremenog društva, ali je daleko je od normalnog jer se radi o incestuoznoj, poligamnoj sekti mormona, a jedna bivša pripadnica te sekte ispričala je svoja iskustva.

Kad je imala 15 godina Džulijana Džonson bila je primorana da se uda za svog 19-godišnjeg rođaka Džejkoba Kingstona. Trebalo je da mu bude druga žena, rekla je u intervjuu za Vice, a preneo je telegram.hr.

– Osećala sam se kao zatvorenica – ispričala je danas 34-godišnja žena. Odrasla je u jednoj poligamnoj frakciji mormona koja samu sebe zove Kingston Klan.

– Već sam mnogo ranije znala da želim da pobegnem iz sekte – dodala je.

Kingston Klan poznat je inače i kao Orden. Sedište sekte nalazi se u saveznoj državi Juta, a predvodi je Pol Elden Kingston, sin začetnika sekte Džona Ortela Kingstona koji nije bio samo jedan od prvih vođa sekte, nego je i Džulijanin biološki otac.

Radi se o radikalnoj verskoj zajednici koja podstiče poligamne brakove između maloletnih i mnogo starijih članova koji su po pravilu još i rođaci. Orden se od Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, odnosno službene Mormonske crkve odvojio zbog toga što je krajem 19. veka zabranjena poligamija.

No, uprkos tome Orden je duboko ukorenjen u savremeno američko društvo. Pripadnici sekte nose modernu odeću zbog čega se prilično neprimetno stapaju s društvom.