Htjela je da baci ove VHS kasete: Ono što je pronašla unutra vrijedi čitavo bogatstvo!

Većina profesionalnih kolekcionara traži predmete koji će im vremenom donijeti veći profit. Skupljaju se novčići, markice, bejzbol kartice i drugi slični predmeti.

Međutim, ponekad najskuplji predmeti nisu ono što mislite.

Kako se ispostavilo, ono što ste nekada kupili za sitne pare, sada može da vrijedi na hiljade, a možda neki od takvih predmeta upravo nalazi u vašoj kući.

Većina ljudi koji su odrastali tokom 80-ih i 90-ih godina sjećaju se da su imali nekoliko Diznijevih crtanih filmova na VHS kasetama. Tokom godina Dizni je napravio nekoliko specijalnih i limitiranih edicija svojih klasičnih filmova u pokušaju da ih pretvore u predmete za kolekcionare.

Decenijama kasnije, ove kasete su zaista to i postale. Najvredniji Diznijev VHS je edicija “Ljepotica i zvijer”, čija se cijena kreće oko 9.000 dolara na e-bayu.

Kolekcionari traže određene verzije filmova, koje imaju posebne detalje. Naprimjer, ako ima crni dijamant na kojem piše “Klasik”, taj VHS je dio limitirane edicije.

Taj dijamant može da bude odštampan i na samoj kaseti. Kasete sa ovim obilježjem mogu da vrijede od 50 pa do 250 dolara.

VHS sa frazom “Volt Dizni Klasik” odštampan direktno na traci može da vredi na hiljade dolara.

Likovno djelo ove verzije “Male Sirene” je kasnije zabranjen, pa ova verzija vrijedi oko 6.000 dolara.

Još jedan primjer je rana verzija “Ljepotice i Zvijeri” u kojoj se nalazi pesma “Human Again”, koja je kasnije isječena iz verzije.

Jako važno da VHS bude u jako dobrom stanju kako bi se povećala cijena. Još bolje je ako je u originalnom pakovanju. Tada vrijedi još više.