Ispovijest bivše prostitutke: Moj život nakon hiljadu mušterija!

Naizgled je krhka i s tek nekoliko bora, ali na toj pedestogodišnjakinji ne može na prvi pogled da zaključi čime se bavila gotovo cijelog života.

Završila je samo osnovnu školu. Rano je ostala bez roditelja. Upoznala je mladića i zaljubila se u njega.
– On, njegov brat i bratovljeva žena bavili su se podvođenjem. Bila sam mlada i jako zaljubljena i nisam imala pojma o životu. Ta žena učila me je kako da zaradim na svom tijelu. Iskreno, ne sjećam se prve mušterije. Imala sam ih na hiljade i želim da ih sve što pre zaboravim. Tad, u početku, svake večeri izlazila sam na ulicu i osjećala sam se kao da idem na vješanje. Nisam mrzila mušterije nego one koji su me na taj posao natjerali. Iako me, istina, niko nije na to prisiljavao, ali ja nisam ni znala za drugo. Bila sam premlada i nisam razmišljala. Gotovo sav novac koji sam zaradila morala sam da dajem svojim svodnicima, tako da sam nerjetko ostajala gladna. Jedino čega sam imala napretek bili su prezervativi.

Makroi su joj svakog dana donosili pakete prezervativa.
– Nikad nisam voljela se*s. Da jesam, onda bi mi to bio užitak i ne bih to mogla da radim za novac. Imala sam slobodu da biram s kojom mušterijom želim da odem i na šta želim da pristanem. Kod mene su mogli da dobiju samo običan seks, bez perverzija, a prezervativ je bio obvezan. I nema ljubljenja. S poljupcem kao da bih mu dala i svoju dušu, a ovako je sve ostalo na nivou posla. Plaćao je moju uslugu i vrijeme. To vam je isto kao i taksisti. Stojite i čekate. Ponekad vam dođe više mušterija, a ponekad možete da čekate cijelu noć a da se niko ne pojavi.
Kao uličarka zavisila je od prostora mušterija, pa su svjedoci njenog posla često bili kipovi i drveće u parkovima, poštanski sandučići u haustorima zgrada.

– Najčešće su to ipak bili automobili ili hoteli. Nema hotela u kojem nisam bila u ovom gradu i svi su me portiri znali, piše Express.hr.
Seks je naplaćivala od 93 do 33 evra, zavisno, kaže, od toga koliko joj se činilo da neko može da plati i da li se radi o stalnoj mušteriji ili o prolazniku.

– Većinom su ipak u pitanju bile stalne mušterije. Najdraži su mi bili oni koji su još u autu do hotela pričali šta će sve da mi rade i kako ćemo se seksati, a onda, kad bismo konačno stigli, ja se još ne bih ni skinula do kraja a oni su već bili gotovi.
To je, kako kaže, bio najlakše zarađen novac. Uvijek su bili ljubazni i blagonakloni prema njoj, pa su znali da ostave i više novca nego što je tražila. Kaže da za 25 godina nije doživjela mnogo neprijatnosti, iako su joj čak i pištolj uperili u glavu. Ipak, najviše se bojala bijesnih supruga i ljubavnica.

I ona je, kao i gotovo sve njene koleginice, bila česta gošća zatvora. Policajci su je već poznavali, a kako je prostitucija prekršaj, često bi završila u pritvoru.
– Ujutro dođeš pred sudiju, da ti dva, tri, pet dana pritvora. Odeš, odležiš to i sutra si već opet na ulici.

Nema supruga ni djecu, a kaže da je za to ionako prekasno jer su joj zbog velike infekcije odstranili matericu i jajnike. Na sreću, kaže, to je jedini suvenir koji je ponela kao uspomenu na bivši posao jer je uspjela da se izvuče bez ikakvih bolesti i s gotovo svim zubima.

Zubi su važni su ih njenim bivšim koleginicama zbili ili makroi ili mušterije.
– A tada je u moj život iznenada ušao sveštenik Dragutin Goričanec. Bilo je to 2010. Prišao mi je na ulici i rekao mi da ne moram da radim to što radim i da može da mi pomogne da se izvučem. Znam za samo dvije-tri žene koje su uspjele da se izvuku. Druge su ili još u poslu, rade za kretene i daju im novac, ili su umrle, smrznule se na cesti ili su ubijene. Shvatila sam da mi je blizu 50 godina, da mušterije radije biraju mlađe, a da je meni svega toga dosta. I odlučila sam da prestanem.

Danas radi kao čistačica…
– Srećna sam jer sam živa. Sad konačno imam normalan posao i ne mogu da opišem kakav je osjećaj živjeti na ovakav način. Nisam mislila da će to ikad biti moguće. Moja duša je sve vrijeme bila čista. Prodavala sam tijelo i to je grijeh, ali to ne znači da nisam voljela Boga. Mislim da sam bila manje kurva od nekih današnjih djevojaka koje to što sam ja naplaćivala rade besplatno. Ja sam bar znala zašto to radim…