JEDAN OD NJIH DVOJICE JE UBIO JELENU: Evo zašto nije do sada uhapšen!

Krug potencijalno osumnjičenih sveden je samo na dvije osobe. Problem je u tome što zločinac sa sobom nije ostavio nikakav trag koji bi doveo do njegovog hapšenja.

– Pjevačicu Jelenu Marjanović ubio je ili suprug Zoran ili nepoznati ljubavnik, ali to možda nikada neće biti dokazano – tvrdi poznati kriminolog Zlatko Nikolić.

Prema njegovim riječima, sa kriminološke strane stvari su potpuno jasne, jer je na osnovu dostupnih informacija nesumnjivo da je ubica neko ko je gajio veoma jake emocije preme Jeleni.

Međutim, problem je u tome što zločinac sa sobom nije ostavio nikakav trag koji bi doveo do njegovog hapšenja.

– U slučaju ubistva Jelene Marjanović jedna stvar je apsolutno neosporna – radi se o zločinu iz strasti. Dakle, krug potencijalno osumnjičenih sveden je samo na dvije osobe, na supruga Zorana ili nekog nama trenutno nepoznatog ljubavnika. Svi ostali su isključeni, u to sam potpuno uvjeren, jer za takav zaključak nisu potrebni nikakvi materijalni dokazi – tvrdi Nikolić.

Međutim, kako kaže, potpuno je druga stvar to što je za bilo čije hapšenje potreban materijalni dokaz, a njega očigledno nema.

– Pretpostavljam da policija ima neke tragove, ali da oni nemaju dovoljnu težinu za podizanje optužnice. Kako vrijeme prolazi, sve su manje šanse da se novi dokazi i tragovi uopšte pojave. Zato policiji preostaje samo da sačeka da ubica ili neko iz njegove okoline popusti i napravi kobnu grešku kojom će se razotkriti. Ili da jednostavno pukne i prizna zločin – kaže Nikolić.

Izvor: srbijadanas.rs