Jeziva bolest prijeti da se proširi na regiju: Ovo su mogući uzroci bolesti!

Stravična Morgelonova bolest koja se nedavno pojavila u Hrvatskoj prijeti da se proširi na regiju, ali i na cijeli svijet, što je izazvalo veliki strah. Uzrok ove bolesti je nejasan, pa se mnogi trude na različite načine da je objasne.

Teorija u koju je većina ljudi ubjeđena jeste da je bolest povezana sa psihom.

Također se smatra da može nastati i udisanje chemtrailsa – bjeličaste ljepljive tvari koju ispuštaju avioni, a koja navodno sadrži GMO, jaja crva, zaražene eritrocite i hrom.

U literaturi raznih autora se ističe da je bolest parazitoza (askariks), infekcija (bakterijska), toksična ili organsko-neurološka.

Popularna je verzija psihogene parazitoze. Bolest se javlja, kao i svaka psihoza, podstaknuta pažnjom koja joj se poklanja u medijima i žrtve često pronalazi među psihički bolesnim osobama ili psihički labilnim podložnim sugestijama.

Takođe se pominje mogućnost da bolest izaziva genetski modifikovan mikroorganizam, da je posljedica nekontrolisanih istaživanja u oblasti nanotehnologije ili vojnoj industriji.

Neki stručnjaci smatraju da je Morgelon simptom davno poznatih bolesti kao što je alergijski dermatit, kontaktni dermatit ili šuga.

Proces liječenja ove bolesti je zasada nepoznat, jer doktori nisu sigurno da li je to posebna bolest niti šta je izaziva.