JEZIVO: Studentkinje u Beogradu se PROSTITUIŠU ZA 1.000 DINARA! (VIDEO)

Elitne prostitutke koštaju i po nekoliko stotina evra, dok obične devojke pristaju i na mnogo manju cenu, od 1.000 ili 2.000 dinara, samo da bi preživele

Teška materijalna situcija među studentskom populacijom, koja sve teže može da plaća školarinu, smeštaj i hranu u Beogradu, dovela je do cvetanja studentske prostitucije, a studentkinje svoje telo prodaju i za 1.000 dinara.

Konkurencija je, tvrde dobro obavešteni izvori, velika, pa da bi preživele, devojke same sebi obaraju cenu. Elitne prostitutke koštaju i po nekoliko stotina evra, dok obične devojke pristaju i na mnogo manju cenu, od 1.000 ili 2.000 dinara, samo da bi preživele.

Prema rečima Gorana Miletića, programskog direktora Civil right defenders-a, razlog za ovu situaciju treba tražiti u društvu u kome živimo.

– Potrebno je makar na trenutak staviti se u kožu tih devojaka. One pokušavaju da pronađu izlaz iz životnih situacija koje idu do te tačke da nemaju šta da jedu ili gde da žive – smatra Miletić.

Beznađe u kome se studenti nalaze, kao i mnogi drugi slojevi društva, dovelo je do ovakvog trenda, tvrdi Dejan Nestorović iz NVO Sigurna pozicija.

– Danju je to studentkinja, dobra drugarica, uzorna komšinica, a noću postaje pohotna i zanosna seksualna radnica – primećuje Nestorović, koji zaključuje da hrabrije i “bolje” u tom poslu uspevaju da se probiju i do Dubaija, gde su mnogo veće cene tih usluga.

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da je prostituisanje među studentima njihov očajnički potez.

– Mladi ne vide perspektivu, imaju stav da je sve bez veze, kako je svako ko vredi otišao u inostranstvo, dok oni koji nisu imali tu sreću ostaju u Srbiji da preživljavaju – kaže Milivojević, zaključujući da je zato prostitucija za neke od njih jedini izlaz.