KAKVA JE TO SUDBINA: Otišao je kod zubara, a onda mu se život okrenuo za 180 stepeni!

Britanski vojnik William odlučio je posjetiti zubara zbog rutinskog zahvata, no ležeći na stomatološkom ležaju desilo se nešto što mu je u potpunosti promijenilo život.

Naime, William je najednom izgubio pamćenje i od tada svako novo koje stvori traje samo 90 minuta.
Od tada do danas svaki dan se budi s mišlju da je isti onaj dan kad je trebao ići zubaru.

Inače, Villiam je bio pripadnik britanskih oružanih snaga koji se sa 22 godine oženio Samanthom, sa kojom ima dvoje dece.

”Sjećam se da sam samo sjeo na tu zubarsku stolicu i primio anesteziju”, rekao je Villiam i naglasio da je to ono čega se posljednjeg sjeća.

Ubrzo nakon zahvata, on se našao u bolnici zbog problema sa pamćenjem, a ljekari su shvatili da on pamti događaje 90 minuta, nakon čega proživljava sve ispočetka.

”Probudi se uvjeren da je u vojsci, u inozemstvu. Svaki dan misli da ima dogovoren pregled kod zubara”, rekla je Samantha.

Doktorima nije jasno šta mu se tačno desilo pa je doživio anterogradnu amneziju – nemogućnost stvaranja dugoročnog pamćenja. Njih najviše čudi jer ne postoji nikakvo oštećenje na mozgu.

Naučnici se nadaju da će uskoro dobiti neke informacije od drugih kolega i stručnjaka kako bi na adekvatan način pomogli Villiamu. Ukoliko se to ne dogodi, Villiam će ostatak života provesti sa pamćenjem koje se briše nakon samo 90 minuta.