Kriminolog Zlatko Nikolić otkrio: Evo ko je ubica pevačice Jelene Marjanović!

Poznati kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi za Informer da je pjevačicu Jelenu Marjanović ubio ili njen suprug Zoran ili nepoznati ljubavnik. Kako kaže, sa kriminološke strane stvari su potpuno jasne jer je sigurno, prema svim dostupnim informacijama, da je ubistvo izvršio neko ko je gajio jake emocije prema.

Ipak, najveći problem je u tome što je onaj ko je izvršio ubistvo, sakrio sve dokaze.

– U slučaju ubistva Jelene Marjanović jedna stvar je apsolutno nesporna, a to je da se radi o zločinu iz strasti. Dakle, krug potencijalno osumnjičnih sveden je samo na dvije osobe, na supruga Zorana ili nekog nama trenutno nepoznatog ljubavnika. Svi ostali su isključeni, u to sam potpuno uvjeren, jer za takav zaključak nisu potrebni nikakvi materijalni dokazi – kaže Zlatko Nikolić za Informer.

Ipak, potpuno je druga stvar to što je za bilo čije hapšenje potreban materijalni dokaz, a njega nema.

– Pretpostavljam da policija ima neke tragove, ali da oni nemaju dovoljnu težinu za podizanje optužnice. Kako vrijeme prolazi, sve su manje šanse da se novi dokazi i tragovi uopšte pojave. Zato policiji nedostaje samo da sačeka da ubica ili neko iz njegove okoline popusti i napravi kobnu grešku kojom će se razotkriti. Ili da jednostavno pukne i prizna zločin – smatra kriminolog.

Kriminolog Božidar Spasić s druge strane smatra da su šanse da se Jelenin ubica pronađe svedene na teorijske.

– Osamdeset dana je prošlo, a nema ni dokaza, ni svjedoka, ni DNK tragova koji bi otkrili ko je ubio Jelenu Marjanović. Dakle, previše je vremena od trenutka zločina prošlo da bismo bili optimisti u ovom slučaju. U kriminalističkoj praksi nije bilo malo slučajeva takozvanog savršenog zločina koji su izvršeni tako da je počinioca nemoguće privesti pravdi. Već smo govorili o primjeru O-Džej Simpsona u SAD, koji je ubio svoju ženu ali to nije dokazano. Bojim se da smo u slučaju ubistva Jelene Marjanović dobili slučaj srpskoj O-Džej Simpsona – objašnjava Spasić.

Prema njegovim riječima, najgore od svega je to što istraga i dalje tapka u mjestu i vrti se u krug.

– Policija još luta i nema opipljivog traga, nije uspjela da utvrdi suštinu ovog ubistva. Nije pronađeno oružje kojim je Jelena ubijena ni DNK ubice. Policiji je očigledno najsuminjivija proodica i tu se stalno vrte u krug. Sada preostaje da se na osnovu priznanja uhapsi ubica, a za to nedostaju svjedoci ovog monstruoznog zločina –
ističe Spasić.
(Telegraf.rs)