Krvna osveta zbog masakra u Žitištu: Kad sahranimo Jovanu, sve ćemo vas pobiti

Jovana Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, ubijena je 2. jula hicem u srce u masakru u Žitištu kada je Siniša Zlatić pucao iz “kalašnjikova” i time usmrtio petoro, a ranio 20 gostiju u kafiću “Makijato”.

Jovanini roditelji zaprijetili su Zlatićevom bratu i ocu da će osvetiti svoju kćer, koja je najmlađa žrtva tragedije, i da će cijela njihova porodica proći kao što je ona prošla.

– Doslovno su pozvali Aleksandra i rekli mu: “Imate tri dana da pobjegnete glavom bez obzira. Kad sahranimo Ivanu i sve se to završi, doći ćemo i sve ćemo vas pobiti” – priča sugovornik blizak porodici za Informer.rs.

– Krvnu osvetu nećete preživjeti. Našu Ivanu ćemo da osvetimo, tako nam svega – dodao je isti sugovornik.

Jovana Popović bila je na prvoj godini studija Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a život je izgubila pred očima rođene sestre Jelene (18) u pokolju u kafiću “Makijato”.

Njih dvije su s još dvije drugarice bile na “Pile festu”. Dovezao ih je Jovanin otac i rekao da će doći po njih u tri sata iza ponoći kako bi se zajedno vratili kući u Banatsko Karađorđevo.

Monstruozni zločin Siniše Zlatića dogodio se oko pola dva ujutro. Jovana nije imala nikakvih šansi da preživi, kako piše Informer.rs, jer joj je metak bukvalno raznio srce.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je da krvna osveta još nije, iako se vjeruje u suprotno, iskorijenjena, ali da je najviše ima na Kosovu iu nekim dijelovima Crne Gore.

Autor: Informer.rs