Ludo otkriće: Znate li šta znači ako vas pas gleda dok vrši nuždu!

Svi vlasnici pasa znaju da tijekom šetnje s njihovim ljubimcima stvari ponekad izmaknu kontroli… U jednom je trenutku sve normalno, a u drugom njihovi psi počnu raditi vrlo čudnu stvar, piše Littlethings. Imate psa kojeg redovito šetate, mazite i pazite? Sigurno vam se dogodila sljedeća situacija: šetate, sve je divno i krasno dok vas u jednom trenutku vaš pas ne pogleda duboko, duboko u oči… dok kaka.

Psi su mnogo više od životinja, a sigurno postoje stvari koje ste se o njima uvijek pitali. Na primjer, zašto njihova dlaka počne smrdjeti kad je mokra?

Donosimo vam osam čudnih navika vaših najdražih ljubimaca:

1. Pogled dok vrši nuždu

Psi se osjećaju vrlo ranjivo dok vrše nuždu i razlog zbog kojeg gledaju u svoje vlasnike je taj kako bi provjerili da ih vlasnici drže na oku. To znači da pas zaista vjeruje svome vlasniku.

2. Šetanje pri vršenju nužde

Pas ponekad napravi nekoliko koraka dok kaka kako bi potaknuo rad crijeva.

3. ‘Zakopavanje’ hrpice fekalija

Nakon što obavi svoje, pas najčešće stražnjim nogama nekoliko puta ‘zakopa’ hrpicu koju je napravio. Psi to vide kao pospremanje, ali i označavanje teritorija.

4. Neodlučnost

Psi ne vrše nuždu samo zato što moraju – to je njihov način ‘ostavljanja poruka’. Ukoliko neko mjesto nije dovoljno dobro, pas će produžiti baš u trenutku kad vi pomislite da je spreman na ‘pražnjenje’.

5. Vrtnja

Prije kakanja, psi se vrte u obliku broja osam. Rade to kako bi provjerili da je odabrano mjesto sigurno za kakanje.

6. Kompas

Jeste li ikada primjetili da se psi pri vršenju nužde okrenu prema sjeveru ili jugu, rijetko prema zapadu ili istoku? Nitko još nije siguran zašto to točno rade, ali pretpostavlja se da su osjetljivi na magnetska polja.

7. Konzumiranje vlastitih ili tuđih fekalija

Ovo je vjerojatno nešto što ste primijetili, ali nemate pojma što znači – vaš pas jede svoje ili fekalije drugih pasa. Coprophagia ime je ‘navike’ jedenja fekalija, a znači da vaš pas hranom ne unosi dovoljno hranjivih tvari.

8. Skrivanje

Neki se psi pri vršenju nužde skrivaju od vlasnika i okolnih ljudi ili životinja kako bi se u tom trenutku osjećali zaštićenije.
(Net.hr)