Monstrum iz Krškog: Ja ću iz zatvora van, ti iz groba nećeš!

Aleš Olovec, 20-godišnjak iz okolice Krškog koji je, zajedno s prijateljem Martinom Kovačem (29), do smrti tukao i mučio Andreja Cekuta (26) i to prenosio uživo na društvenoj mreži, još je 2013. na Facebooku dao naslutiti da mu ubiti čovjeka ne bi bio problem: “Što je meni ubiti čovjeka…ja ću iz zatvora izaći van, ali ti iz groba nećeš pi**a ti materina.“

Nije jasno na koga se prijetnja odnosila, pišu Slovenske novice, a samo nekoliko mjeseci kasnije, neko mu je opet “digao živac“ pa je napisao:

– Nek se samo neko igra, majke mi ubit ću nekog.

Aleš Olovec na Facebooku je, inače, imao tri profila, jedan po imenu Aleš Olovec, a dalo ga se pronaći i pod Aleš Smuk i Aleš Kimberly koji je pripadao i njegovoj djevojci.

Njegove prijetnje niko nije shvatio ozbiljno.

Andrejev brat: Kako su mu to mogli učiniti?

Brat pokojnog Andreja kaže kako ne može shvatiti zašto su mu Aleš i Martin to učinili. On je otkrio kako mu je u ponedjeljak ujutro, u trenutku napada zazvonio mobitel. Zvali su ga napadači, ali on se, ne sluteći ništa, nije javio jer se htio naspavati, piše 24ur.

Smatra da su mu Aleš i Martin htjeli javiti ili da mu je brat teško ozlijeđen ili su se možda htjeli i s njim obračunati. Za svog brata Andreja kazao je kako je bio miran mladić, uvijek spreman pomoći.

Poznanica zlostavljača: Osuđujete ga, a niti ga ne poznajete!

Alešova poznanica na Facebooku je stala u njegovu obranu rekavši da se ubijeni Andrej “upucavao“ njegovoj djevojci i ponižavao ga.

– Pi**a vam materina, kako se usuđujete osuđivati ljude koje niti ne poznajete. Ja ga predobro poznajem i znam da je to napravio jer mu je zavodio curu i stalno ga ponižavao. Možete me sad mrziti, ali on nije loš čovjek i svako od nas je nekad nešto krivo napravio i ne morate ga zbog toga osuđivati – napisala je poznanica na što su joj u komentarima odgovorili kako to ne može biti opravdanje za zločin.

Majka šokirala izjavom

I Alešova majka stala je u obranu svoga sina šokiravši javnost. Pred televizijskim kamerama izjavila je da ga je očito “neko naljutio“ čim je tako nešto učinio.

– On to ne bi napravio iz čista mira, rekla je majka.

Na pitanje je da komentira navode da je Aleš navodno zlostavljao Andreja jer je ovak ružno govorio o njoj, odgovorila je da ni ona je bi dala da neko o njenoj majci govori ružno i da bi se borila:

– Ne bih dala ma ni netko psuje majku, dodala je.

Zlostavljačima prijeti 15 godina zatvora

Napadnuti Andrej Cekut preminuo je od teških ozljeda glave u utorak u ljubljanskoj bolnici. Jedan od zlostavljača rekao je da se kaje i da je bio pijan, a drugi se branio šutnjom.

Zbog ubojstva prijeti im do 15 godina zatvora iako veći dio slovenske javnosti, osoobito putem interneta i društvenoj mreža, traži doživotnu zatvorsku kaznu.

(24sata.hr)