NAPOKON OTKRIVENO: Policija došla do šokantnih podataka vezanih za ubistvo pjevačice Granda!

Zvezda Granda Jelena Marjanović ubijena je kamenom veličine 20 centimetara, koji je ubica prethodno donio na nasip u Borči gdje je izvršio zločin, utvrdila je istraga! Do ovog saznanja forenzičari su došli detaljnom obdukcijom Jeleninog tijela, ali i pažljivom pretragom mjesta zločina, u čijoj široj okolini nije pronađen ni jedan jedini kamen!

Najpoznatiji srpski kriminolozi, sagovornici Informera, tvrde da je ovo definitivan dokaz da je ubistvo Jelene Marjanović pripremano veoma pažljivo kako bi se uklonili svi tragovi i da je praktično izvršeno na ritualan način.

Prema riječima sagovornika Informera iz istrage koja traje već 54 dana, najnovija saznanja do kojih je policija došla mogla bi da suze krug mogućih ubica i otkriju motiv zločina.

– Na osnovu povreda na Jeleninoj glavi, nepobitno je utvrđeno da je ona ubijena ovećim kamenom nepravilnog oblika, koji je u prečniku velik oko dvadesetak centimetara. Pažljivom pretragom terena na nasipu u Borči, gdje je zločin izvršen, utvrđeno je da takvo kamenje tamo ne postoji. Tlo na nasipu je zemljano, obraslo travom, nema čak ni sitnijeg kamenja, a kamoli onog većeg, kojim bi mogla da se brutalno smrska nečija lobanja – otkriva nam jedan od iskusnijih inspektora koji od početka radi na ovom slučaju i dodaje:

– To jasno govori da je ubistvo unaprijed planirano, da je ubica cijeli zločin do tančina osmislio i da ga je praktično ritualno obavio. Najprije je pronašao odgovarajući kamen, donio ga na nasip, sačekao žrtvu i svirepo je ubio. Činjenica da je odabrao da ubije Jelenu kamenom govori o tome da se radi o veoma inteligentnoj osobi, koja je znala da će tako najlakše da se otarasi oruđa kojim je izvršen zločin. Nije isto ubiti čovjeka sjekirom i čekićem ili običnim kamenom koji može da se pronađe bilo gdje u prirodi i da se samim tim lako zakamuflira. Možete da ga bacite u rijeku, među drugo kamenje i da tako isključite svaku mogućnost da ikada bude pronađen.

Time su, kako kaže naš sagovornik, riješene i neke veoma bitne dileme koje bi mogle da ubrzaju istragu ubistva Jelene Marjanović.

– Kada je prije nekoliko nedjelja utvrđeno da je Jelena ubijena običnim kamenom, bili smo zbunjeni, jer je to ukazivalo da je ona ubijena namah, da zločin nije unaprijed planiran, već ga je ubica izvršio prvim sredstvom koje mu se na nasipu našlo pri ruci. Navodilo nas je čak na pomisao da je Jelenu ipak ubio neki manijak ili slučajni prolaznik, što se apsolutno nije uklapalo u naša ranija saznanja. Međutim, sada je potpuno jasno da je Jelenu usmrtio neko njoj blizak, ko je dugo i veoma detaljno planirao zločin i da ubistvo čak ima i neke ritualne odlike – dodaje naš izvor iz istrage.

I stručnjaci, sagovornici Informera, smatraju da je sada potpuno izvijesno da Jelenu nije ubio neko ko o tome prethodno nije dugo razmišljao. Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da novi trag u istrazi pokazuje da je ovdje definitivno riječ o planiranom ubistvu.

– Kao prvo, kamenja na nasipu nema. Išao sam tamo nekada na pecanje i dobro poznajem taj kraj. Jasno je da je ovo “oružje“ donijeto s namjerom da se pjevačica ubije. Sama činjenica da je usmrćena kamenom ukazuje na to da je ubica sve perfektno isplanirao, bez ijednog ostavljenog traga za sobom – ističe Nikolić.

Prema njegovim riječima, kamen je idealno oruđe da se ubistvo nikada ne rasvijetli.

– Počinilac je zaista o svemu mislio! Ubiti nekog na taj način, to je savršen način da se tragovi sakriju. Poslije zločina taj kamen može biti odnijet bilo gdje, ili se u najgorem slučaju može baciti u vodu. To će dodatno otežati cijeli slučaj, jer postoji mogućnost da se glavni, materijalni dokaz, nikada ne pronađe – dodaje naš sagovornik.

(Informer.rs)