NEOČEKIVANO: Kada pročitate šta se zapravo krije u NUTELLI više je nikad nećete kupovati!

NEOČEKIVANO: Kada pročitate šta se zapravo krije u NUTELLI više je nikad nećete kupovati!
Posted by: Administrator 6. Maj 2016. 6,434 Views

Niste mogli imati predstavu koliko genetski modifikovanih sastojaka sadrži Nutella…

Soja
Sojin letincin kada se prečesto konzumira može uzrokovati tiroidnu depresiju, nekontrolisano povećanje tjelesne mase, kašnjenje menstruacije, prerani ulazak u pubertet, pa čak i rak.

Obrano mlijeko
Mlijeko koje se koristi za Nutelu dobija se od krava koje su tovljenje genetski modifikovanim kukuruzom, vitaminskim suplementima, antibioticima kako bi uzgajivači što manje novca potrošili na njihov uzgoj. Ove krave daju mlijeko niskog kvaliteta.

Vanilin šećer
Mononatrium-glutamat poznat i kao E621. Vanilin šećer probija krvno moždanu granicu kao i neurotoksin i naravno ubija moždane ćelije. Može izazvati zavisnost povezujući se sa receptorima u mozgu i izaziva otpuštanje serotonina.

Biljno ulje
Za Nutelu se obično koristi palmino ulje čija je uloga da zadrži razmazivu teksturu ovog krema. Palmino ulje ne sadrži trans-masti, ali sadrži visok nivo zasićenih masti, tako da je nezdravo za nas.

Sirutka
Sirutka u prahu je aditiv koji se obično koristi za sprječavanje koagulacije proizvoda jer stabilizuje emulziju masti. Proizvodi se sušenjem sirutke na toploti što dovodi do gubitka minerala, a koristi se kao hrana za stoku i u farmaceutskoj industriji.

novonovo.info