NEVEROVATAN SLUČAJ: Pre 18 godina otela dete i odgajala ga kao svoje, ali stigla je kazna

Sud u Južnoj Africi osudio je na 10 godina zatvora ženu koja je prije skoro 20 godina kidnapovala novorođenče iz porodilišta i podizala ga kao svoje.

Policija je uhapsila ženu (51) prošle godine kada su roditelji primijetili djevojčicu koja veoma liči na njihovu kćerku u školskom dvorištu. DNK analize pokazle su da se radi o rođenim sestrama.

Sudija je rekao da je počinjeni zločin veoma ozbiljan, ali da su uzete u obzir i olakšavajuće okolnosti prilikom donošenja presude, kao što je to da optužena nema kriminalni dosije.

Kidnapovana djevojčica ne želi da stupi u kontakt sa svojim biološkim roditeljima i smatra kidnaperku svojom majkom, javljaju lokalni mediji.

Osuđena žena je kidnapovala djevojčicu iz porodilišta prije nešto manje od 20 godina.

Tužilaštvo je tražilo od suda kaznu od 15 godina zatvora.

Beba je ukradena od majke u bolnici u Cape Townu 1997. godine kada je imala samo tri dana. U javnosti je poznata kao Zefani Nurs, ime koje su joj dali biološki roditelji i koje je korišteno u medijima u godinama poslije nestanka. Ona danas koristi ime koje joj je dala žena koja ju je kidnapovala i odgojila kao svoju kćerku, navodi AP.

Kidnaperka je vlasti zavarala tako što je naknadno dijete prijavila kao svoje sa lažnim datumom rođenja.