NOVAK: Na šta bi ličilo da pričao o milionima, a u Srbiji je plata 300 evra?

Srpski teniser Novak Đoković posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa nije mnogo želeo da priča o podatku da je prvi igrač koji je samo od nagrada na turnirima zaradio više od 100 miliona dolara.

Najbolji igrač sveta je bio bolji od Španca Roberta Bautiske Aguta, a u borbi za plasman u polufinale drugog Gren slem turnira u sezoni očekuje ga duel sa Tomađom Berdihom.

“Ovaj podatak mi nipta ne znači, jer je posledica uspeha u sportu koji volim. Na šta bi ličilo da pričam o tolikom novcu, a u Srbiji je prosečna plata 200 ili 300 evra. Mediji to previše potenciraju”, rekao je Ðoković.

“Nije da se pretvaram i da pokušavam da budem lažno skroman. Žalosno je stanje društva u svetu. Sport je postao napet i sredstvo za pravljenje neprijatnih i previše agresivnih rivalstava. Izgubila se draž. Danas je to biznis i mašina za pravljenje para, što je žalosno”.

Novak je mnogo pričljiviji bio kada su dešavanja na terenu u pitanju.

“Ovo mi je bio drugi najduži meč ukarijeri. Sa Kiferom sam igrao pet dana na Vimbldonu 2007. godine. Nije bilo lako doći u devet sati ujutro, a otići u sedam sati uveče. U utorak su uslovi u Parizu bili na ivici regularnosti, dva seta po kiši i slabijoj vidljivosti. Prošao sam veliki psihološki test”.

Srbin je protiv narednog rivala na Rolan Garosu dobio 23 od 25 međusobnih duela.

“Biće teško, ali poznajem ga veoma dobro”, dodao je Novak.

Berdih je u osmini finala bio bolji od Davida Ferera sa 3:0.