Oglasila se majka 13-godišnje devojčice koju je muškarac (38) ljubio ispred škole!

VRANJE – Da sam zakon, ja bi ga odmah na vješala! Ogorčena sam na nadležne jer sam tog manijaka već prijavljivala, a on je i dalje bio na slobodi. Ovim riječima počinje ispovijest Verica Stanisavljević (43) iz Vranja, majka djevojčice (13) koju je mjesecima proganjao sugrađanin Nenad Stevanović (37). On je uhapšen poslije objavljivanja u medijima fotografije na kojoj je ljubio djevojčicu ispred njene škole „Radoje Domanović“ u Vranju.

Verica, inače pomoćna radnica u jednoj vranjskoj firmi, priča da je čitava golgota za nju, njeno dijete i porodicu počela u julu ove godine kad je policiji i tužilaštvu prijavila nestanak svoje kćerke.

– S Nenadom se upoznala preko Fejsbuka. Otišla je kod tetke, muževljeve sestre, a nije se vratila kući jer ju je Nenad odveo u Vranjsku Banju i htio da se oženi njom. Sve to spriječila je policija nakon moje prijave i ja sam se nadala da će pedofil tada biti zatvoren. Da sam zakon, ja bih ga vješala – priča očajna majka.

Međutim, tužilaštvo je tada donijelo odluku da ne pokrene krivični postupak.

– Nakon razmatranja dokaza u predistražnom postupku, a naročito zbog činjenice da je maloljetna svojom voljom i inicijativom zvala Nenada Stevanovića i krenula s njim, da je on nije prisilio ni tjerao na to, utvrđuje se da nema mjesta pokretanju krivičnog postupka protiv Stevanovića – navodi se u saopštenju tužilaštva koje nam je pročitala Verica.

Može otac da joj bude

Na pitanje da li se kćerka možda zaljubila u čovjeka koji može da joj bude otac, Verica odgovara:

– Ona je dijete, džabe joj pričaš kad je on zavodi ispred škole. Srećom, oni nisu bili zajedno. Ona je obećala da neće više nikada da se vidi s njim, ali… Zvao me je oslovljavajući me sa „nano“ da ga navodno opravdam kod policije da ga ne zatvore. On joj kupuje poklone, od igračaka do parfema. I drugarice su joj govorile i sve je prihvatala dok se on ne pojavi.

Majka priča da je ponovo prijavila pedofila kad je kćerka u ponedjeljak pokušala da se otruje.

– Ona se uplašila da će Nenad da nas ubije, kako joj je prijetio. Kupila je „analgin“ i popila nekoliko tableta. I mene je, vjerujte, strah od manijaka, strah me je da izađem do prodavnice. I muž ima zdravstvenih problema, samo što je napustio bolnicu – priča naša sagovornica i dodaje:

– Šta sam ja prebrodila i koliko sam suza prolila samo moja duša zna. Pričala joj sam i pričala. Udala sam se sa 25 godina. Imam dvoje djece, dvije kćerke, nemam dvadeset. Starija kćerka ima 15 godina i ona se udala mlada, ali sporazumno smo odobrili taj brak. Mislim da je sve ovo krenulo otkad se starija kćerka udala. Pritiskali smo je zbog te veze. Taj manijak joj je govorio: „Cijelu porodicu ću da ti pobijem“. Ona je u strahu. Mi smo zbog svega bili preplašeni i vodili smo je do škole i čekali posle časova. Kod pedagoga i psihologa, svuda smo išli.

Bolestan čovjek

– On je bolestan čovjek, i to pokazuju poruke koje šalje djetetu. Sada je drugo vrijeme i društvene mreže utiču na djecu, mijenjaju ih nagore – kaže očajna majka.

Kako saznajemo, Nenad Stevanović je radnik rudnika „Grot“ u Krivoj Feji.

(Kurir)