On ima najbolji posao na svetu! Za platu od 1.000 evra mora samo da gleda u OVO! (FOTO)

– Mrzim sušu, a volim kišu, mrzim krtice, a volim gliste. Prve igračke bila mi je motorna kosilica. Smatram da bi gledanje trave kako raste trebalo da postane olimpijska disciplina – napisao je Hrvat koji će dve sedmice gledati kako raste trava i za taj posao dobiti lepu novčanu sumu

Najbolji posao u Hrvatskoj, posao travočuvara, dobio je Zoran Stanko iz Ivanca. Zaljubljenik u prirodu i alpinista će od 29. juna do 12. juna čuvati robotizovanu kosilicu koja sama kosi travu za platu od 7.500 kuna (oko 1.000 evra).

Zoran je počeo da radi na zelenoj površini na zagrebačkom Jarunu i već je ostvario prvi kontakt s robotskom kosilicom. Hajdi, kako ju je nazvao, ne prigovara.

– Evo, kosilica radi, ja je nadgledam, a već za dan-dva videćemo prve rezultate rada. Hajdi se ne buni, bele je boje i jedino s vremena na vreme treba napuniti baterije. Moj je posao da pazim na Hajdi – rekao je Zoran Stanko.

Za taj posao prijavio se nakon što mu je prijateljica poslala oglas budući da mu je istekao ugovor u jednoj firmi.

– Volim da budem u prirodi i mislio sam da nemam šta da izgubim ako se prijavim. U molbi sam pokušao da budem što originalniji i ubrzo su me zvali da mi kažu da sam prošao u drugi krug – dodao je Zoran koji se od konkurencije izdvojio svojom originalnošću u molbi poslao.

– Odmalena sam naučen da se prema dvorištima, travnjacima i voćnjacima treba odnositi s velikom pažnjom i brigom. Mrzim sušu, a volim kišu, mrzim krtice, a volim gliste. Prve igračke bila mi je motorna kosilica. Smatram da bi gledanje trave kako raste trebalo da postane olimpijska disciplina – napisao je travočuvar, koji je bio najbolji od 13 kandidata koji su prošli u drugi krug, među kojima je bio i jedan pas.

– Nažalost, pas i njegova vlasnica nisu došli na razgovor za posao, ali ono što je važno jeste da smo na kraju imali izvrsne finaliste. Ipak, Zoran je pokazao puno znanja o robotskoj kosilici, bio je izuzetno simpatičan i na kraju smo odlučili da je on naš travočuvar – rekli su iz kompanije koja ga je zaposlila.

Dakle, njegov posao je, slobodno govoreći, da gleda u travu koja raste.

(Telegraf.rs)