OTIŠLE SU U BANKU SPER*E DA DOBIJU DETE: Izabrale su donora br.380, a kada se porodila doživjele su ŠOK!

Kada su Dženifer Kramblet i njena partnerka Amanda Zinkon, odlučile da započnu porodicu kasne 2011. godine, Dženifer je odlučila da ostane u drugom stanju in vitro oplodnjom.

Kako bi započele proces, par je otišao u banku sper*e u Ohaju, SAD kako bi pronašle odgovarajućeg donora za bebu. S obzirom da su koristile banku sper*e, one su mogle da “biraju“ baš kakvog muškarca žele da bude biološki otac njihovog djeteta. Imale su određene stvari koje su željele i izabrale su donora br. 380 koji je imao plave oči, plavu kosu i najbitnije bijelu kožu.

Kada su izabrale, Dženifer je bila oplođena od strane doktora koji je koristio uzorak sper*e iz banke. Sve je prošlo glatko i san ove dvije žene o osnivanju porodice je bio korak bliže ostvarenju.

9 mjeseci kasnije, Dženifer je otišla u bolnicu gdje je doživjela najveći šok života kada se porodila: Njena beba nije izgledala ni nalik onome što je očekivala. Zapravo, dijete je bilo crne puti! Par je ostao šokiran!

Kako je ovo moglo da se dogodi? Kako se ispostavilo, banka sper*e je slučajno pomiješala bijelog donora koji je par tražio, kada je radnik pogrešno pročitao broj donora 380 i zamijenio sa 330, koji je bio Afro-Amerikanac.

S jedne strane, Dženifer je bila slomljenog srca i morala je da se izbori sa osjećajem bijesa, razočarenja i straha zbog odgajanja crnog djeteta. Ona je odrasla u gradu kom nije bilo ljudi crne puti, a njena prva interakcija sa takvom osobom bila je na fakultetu. Ona ništa nije znala o njihovoj kulturi i nije bila spremna za transrasno roditeljstvo. Plašila se da njena konzervativna porodica neće prihvatiti njenu crnu kćerku.

S druge strane banka sper*e je zaista napravila užasnu grešku. Ovakva greška može nekome da promijeni čitav život kao što je u slučaju Dženifer.

Dženifer tuži banku sper*e zbog nemara i prevare. Kasnije ove godine biće završeno suđenje.

Banka sper*e treba da bude odgovorna što nije pružila Dženifer i Amandi sper*u donora koju su tražile. Ovakva greška jednostavno nije mala stvar i uticaće na ovaj par do kraja života. Tužba je privukla dosta medijske pažnje. Naravnom Amanda i Dženifer rekle su kako one obožavaju svoju kćerku i daju sve od sebe kako bi ona odrasla u zdravoj atmosferi.

(srbijadanas.com)