OTKRIVENO: Evo kako vaše fotografije na Fejsu mogu vidjeti i oni od kojih ste ih sakrili!

Na samo su nekoliko klikova od toga da vide fotografije koje niste željeli da im se pokažu…

Gotovo svi su nekad sakrili određene fotografije sa Fejsbukovog Timelinea. Možda samo mislite da nisu vidljive, ali jesu. Bilo da ste sakrili fotografije na kojima ste tagovani, ili ste ih ostavili da čekaju vaše odobrenje (Timeline Review), ako ste tagovani na tim fotografijama, mogu ih vidjeti ljudi koji možda ne bi smjeli da ih vide.
Kako funkcioniše ova opcija? Jednostano ukuca se u odjeljak za pretraživanje na Fejsu “Photos of” pa ime osobe. Trebale bi se pojaviti sve fotografije na kojima je ta osoba tagovana, bez obzira da li je te fotografije sakrila ranije. Ako onaj koji pretražuje ima među prijateljima osobe koje se isto zovu i prezivaju, prikazuju mu se sve fotke od obje.

Ako nije prijatelj sa tom osobom, mogao bi vidjeti tagovane fotografije koje su podijeljene javno i one fotografije koje nisu sakrivene sa Timelinea

KAKO RIJEŠITI PROBLEM? Ukoliko želite da sakrivene fotografije ostanu “nevidljive”, uklonite tag. Ovako se te fotografije ne bi trebale pojavljivati u rezultatima pretrage.

U podešavanjima privatnosti možete podesiti da se tagovane fotografije ne dijele ni sa kim osim sa vama, tj. da ih samo vi možete vidjeti, pored osobe koja je vlasnik fotografije.