Ovaj tekst snimite na vaš telefon ili računar i kad god vam je teško pročitajte ga!

1.Ovaj život nije lak ali vjerujte da može biti predivan. Mi možemo biti sretni ako u ovom “nesavršenom životu” samo ako mi promjenimo perspektvu. Ukoliko odmah na početku skontamo da život ne može biti bez uspona i padova bit ćemo jako spremni za sve prepreke.

2. Zapamtite ljudi koji vas razočaraju nisu ništa nego samo lekcije i oni su ušli u naše živote samo kako bi nas načilo nešto o nama samim ili našem životu. Velike promjene uvijel dolaze iz razočarenja i tako se razvijamo i rastemo, i na taj način donosimo bolje odluke.

3. Nikada ne možemo promjeniti našu prošlost, ali zato možemo budućnost. Nikada nas niko ne pita ono što smo napravili ili što nam se dogodilo. već šta smo sada i šta ćemo izabrati da budemo. Život ćemo promjeniti ako mi preuzmemo odgovornost za naš život i aktivno počnemo raditi na promjenama.

4. Temelj svih negatvnosti su pretpostavke. Nikada nemojte brzopleto zaključiti ili donjeti odluke, uvijek pustite da vrijeme otkrije odgovore koje tražimo.

5. Ukoliko naš život nije onakav kakav ste očekivali to ne znači da na vidiku nije nešto još bolje. Život je u stalnom pokretu i napretku, a i mi s njim. Jako dobre stvari dolaze na kraju i zato moramo čekati i nadati se boljem.