PORODICA OVE TRUDNICE PROVELA JE 4 MJESECA PORED NJENOG MRTVOG TIJELA: Onda se desilo pravo čudo!

Doktori su je upozorili da postoji rizik od trudnoće zbog njene zdravstvene historije jer je bolovala od upale pluća i imala je srčane probleme. Čak je jednom bila i u komi, a čak je izvadila i jedan bubreg zbog tumora. Ipak, imala je 37 godina i htjela je da rizikuje i rodi dijete.

Onda je u februaru imala moždano krvarenje. Bila je na intenzivnoj njezi na ivici smrti. Njen sin ostao je u njoj.

Sandra je proglašena mrtvom 20. februara. Uradili su posljednji ehokardiogram i otkrili su nešto šokantno i sigurno prvo otkriće u Portugalu i u svijetu. Bebini vitalni znaci bili su pozitivni. Dječakovo srce je lupalo normalno i djelovalo je jako. Doktori nisu mogli da vjeruju.

Rezultati testa poslati su u bolnicu u Lisbon gdje je odlučeno i dogovoreno sa porodicom i ocem Mikaelom Angelom Fariom, da se nastavi trudnoća kako bi se obezbijedilo prirodno stanište za fetus.

Beživotna žena bila je na aparatima kako bi njeno tijelo funkcionisalo i kako bi se dijete spaslo. Bez sumnje je porodica bila pod stresom, gledajući svoju voljenu mrtvu svaki dan. Bilo je jako čudno to što je Sandra bila klinički mrtva, a ipak je bio život u njoj. I baš zato su ostali jaki.

Ona je praktično postala živi inkubator. Njeno tijelo obezbijedilo je dom za njenog sina, u kom je bio bezbijedan i mogao je da se razvija. Ipak, bio je to zadatak od 24 sata dnevno za 80 ljudi u bolnici koji su morali da održe njeno tijelo živim.

I onda se desilo. 107 dana kasnije, prijevremeno je rođena beba. Njegovi vitalni znaci bili su impresivni.

Kada su bili sigurni da je beba zdrava, isključili su sparate i Sandrino tijelo predato je porodici kako bi posljednji put rekli “Zbogom“.

(Kurir)