Potresno: Fotografija koja je rasplakala SVET!

Fotografkinja Kim Stone načinila je ovu predivnu, ali potresnu fotografiju malene Aubrey koja se smije u snu, ušuškana u rukavice oca kojeg nikad neće upoznati. “Kad se bebe smiju u snu, kažu da im pričaju anđeli. Ko zna, možda je ovo baš dokaz tome“, kazala je ova fotografkinja.

Fotografija je načinjena u spomen na Hectora Ferrera – ubijenog oca ove djevojčice.

Hector je volio motore. Njegova vjerenica i majka malene Aubrey prisjeća se da je s ushićenjem planirao zajednička putovanja. Nažalost, jedan mjesec prije nego što je Aubrey rođena, ubio ga je neko koga je Hector smatrao prijateljem, u incidentu koji nije imao veze s motorima.

„Njen otac volio je motore. Uvijek je nosio zaštitnu opremu. Htio je osigurati da sve bude kako treba pred dolazak svoje kćeri. Ipak, on je nikad neće zagrliti, čuvati, ljubiti. Život mu je, samo mjesec prije njenog rođenja, uzela osoba koju je smatrao prijateljem“, dodala je Kim Stone.

Stone je podijelila ovu fotografiju na Facebooku koja je dosad prikupila oko 400 hiljade lajkova, a osnovana je i Fondacija kako bi se donacijama pomoglo malenoj Aubrey i njenoj majci.
(Radiosarajevo.ba)