PRAHLAD JANI – MUŠKARAC KOJI NIJE JEO NITI PIO OD 1940. GODINE

Jedan od najnevjerojatnijih medicinskih slučajeva je Prahlad Jani- muškarac koji tvrdi kako nije jeo ništa niti pio ikakvu tekućinu još od 1940. godine!

Kako su liječnici i znanstvenici s pravom bili izuzetno skeptični prema ovakvim tvrdnjama 87-godišnjeg muškarca, 2003. su ga odlučili podvrgnuti strogom 10-dnevnom promatranju. Janiu u tih 10 dana nisu bili dostupni hrana, voda, a niti toalet. Bez ikakvih problema je prošao sva testiranja i nakon 10 dana znanstvenike je ostavio bez riječi- nije jeo, pio niti vršio nuždu, a svi nalazi bili su u najboljem redu.

“Svi smo znanstveno obrazovani i istraživački usmjereni liječnici. Iscrpili smo sva dosadašnja saznanja, ali nismo dokučili Janievu tajnu. On je najveće iznenađenje ljudskog postojanja dosad… Kao da nas je pogodila bomba! Potpuna povijest znanosti mora biti napisana iznova. Naše čitavo postojanje potreseno je do srži “, rekao je dr Sudhir Shah, inicijator istraživanja i neurolog u Sterling bolnici.

U 2010. godini, jogi je ponovno promatran u Sterling bolnici. Ovaj put je studija trajala 15 dana, također bez ikakvog pristupa hrani, vodi i toaletu. 36 medicinskih stručnjaka je sudjelovalo u promatranju. Rezultati istraživanja bili su jednaki kao i prvog puta.

Prehlad Jani je Indijac rođen 1929. godine i živi u pećini bez hrane i vode već više 70 godina. Tvrdi kako ga je blagoslovila hinduistička božica Amba koja mu daje vodu kroz rupu na njegovom nepcu.