PREDOSETIO SMRT: Srpski astrolog dve nedelje pred pogibiju rekao sinu da…

– Tata je predosjetio smrt. Posljednjih godinu dana me je spremao za situaciju ako se njemu nešto desi. Prije dvije nedjelje mi je rekao gdje želi da bude sahranjen – priča za “Blic” Miloš Zlatković, sin astrologa Zlatka Zlatkovića (54).

Zlatković je u ponedjeljak nastradao u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj.

Najstariji sin Miloš kaže da nije želio da priča sa ocem na temu njegove smrti.

– Govorio mi je da sam ja njegov najstariji sin, da moram da budem jak, da brinem o porodici, da sve organizujem. Nisam htio da ga slušam. On je bio mlad, nije mu bilo vrijeme da umre, ali sada sam siguran da je predosjećao da će se ovo desiti – priča Miloš.

Astrolog Zlatković stradao je dok se u Srbiju vraćao iz Beča. Sa njim u automobilu su bili i njegov sin Vukašin (20), koji je povrijeđen i nalazi se u bolnici u Mađarskoj, i kćerka Katarina (25), koja, na sreću, nema povrede.

Po Zlatkovo tijelo u Mađarsku je otputovala njegova bivša supruga Aleksandra. U Srbiji, u Lovćencu, jučer je bio samo njihov najstariji sin Miloš.

– Tata je često išao u Beč, tamo je kao astrolog gostovao jednom mjesečno i skoro uvijek je išao autobusom. Ovog puta je krenuo automobilom da bi poveo Katarinu i Vukašina u obilazak. Trebalo je i ja da idem, ali sam ostao u Srbiji zbog ispita. Plan je bio da krenu nazad u utorak, ali su se predomislili i krenuli u ponedjeljak oko 14 sati – kaže Miloš.

Prema Miloševim saznanjima, do nesreće je došlo na isključenju iz mjesta Đer.

– Tata se svojim automobilom sudario sa “audijem”. To je običan put i mislim da je “audi” imao prednost, vjerovatno je u pitanju bila tatina nepažnja. Vukašin, koji je bio na mjestu suvozača, viknuo je tati da pazi, ali on nije uspio da izbjegne sudar. Možda je doživeio infarkt tokom vožnje, pa se sve tako desilo… – priča Miloš.

On dodaje da je njegov otac odvezen u bolnicu u besvjesnom stanju.

– Njegovo srce nije moglo da izdrži. Umro je u bolnici – priča Miloš Zlatković.

Za nesreću je, kaže Miloš, saznao u ponedjeljak uveče.

– Čekao sam ih da se vrate. Oko 21 sat sam prvo pozvao tatu, pa brata. Nijedan se nije javljao. Onda sam pozvao Katarinu… Javila se, rekla je da su doživjeli nesreću i da je tata u teškom stanju. Nije smjela sama da me pozove – priča Miloš.

Povrijeđeni Vukašin ima prelom rebra, otoke. Jučer je pušten s intenzivne nege, ali će u bolnici u Mađarskoj ostati još nekoliko dana.

– Katarina se vratila u Srbiju. Odmah je otišla kod tatine majke u Novi Sad. Baka je jako bolesna i ova vijest je za nju strašna. Katarina mora da bude uz nju – priča Miloš.

Miloš kaže da im je otac bio veliki oslonac i da je ovo što desilo za njih veliki udarac.

– Saobraćajac koji je bio na uviđaju je rekao Katarini da je sve moglo mnogo gore da se završi i da su sve troje mogli da poginu. Hvala bogu da su Katarina i Vukašin živi i zdravi, ali tatina smrt je za sve nas mnogo teška – kaže Miloš.

(Blic.rs)