PROVERITE SEBE: Da li možete da položite test za dobijanje državljanstva Australije?

Više od 700 hiljada ljudi je položilo ovaj test u poslednjih 9 godina. Da li to možete i vi?

Test se polaže u kompjuterski u vladinim prostorijama gde su smeštene službe koje se bave imigracijom.

Osnovna uloga ovog testa je osnovno poznavanje australijskog društva, državnog uredjenja i istorije. Sve to je i priroda onoga što sledi kasnije a to je dobijanje državljanstva.

Nešto više od 1% onih koji su polagali ovaj test nije uspelo da dobije potreban procenat tačnih odgovora kako bi prošli test. Potreban broj tačnih odgovora je 15 od 20, odnosno 75%.

Za pripremu polaganja ovog testa, vlada je obezbedila i video sa svim potrebnim informacijama i isti postavila na javne veb sajtove za razmenu video sadržaja npr. YouTube, tako da je besplatno dostupan svim zainteresovanim licima. Takodje može se preuzeti pdf fajl sa vladinog veb sajta koji sadrži sve potrebne informacije za polaganje ovog testa. Ime pdf fajla, ranije štampane knjige i video snimka poznat je pod imenom „Our common bond“ .

Medjutim nisu svi koji apliciraju obavezni da polažu ovaj test, deca ispod 16 godina, stariji od 60, kao i lica koja imaju problema sa vidom ili sluhom su izuzeta od obaveznog polaganja.

Da li imate potrebno znanje za prolaz na ovom testu nakon koga sledi svečana dodela sertifikata o državljanstvu Australije, možete sami saznati.

Probajte da rešite test OVDE.

Obavezno nam u komentarima javite koliko ste bili uspešni!

(Telegraf.rs / kengur.com.au)