Rani znakovi koji upozoravaju da je nivo magnezijuma u vašem telu opasno nizak! Pročitajte ovo pre nego što bude prekasno!

Svi mi znamo da su minerali izuzetno važni za naše celokupno zdravlje, a i medicinski stručnjaci tvrde da nedostatak vitamina i minerala može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Da li ste znali da ljudsko telo sadrži oko 57 grama magnezijuma od kojih se najveći deo nalazi u zubima i kostima ali se određena količina nalazi i u srcu i mozgu, pa čak i u krvi? Takođe bi trebalo da znate da je svakoj ćeliji u organizmu neophodan magnezijum da bi pravilno funkcionisala.

Ovaj neverovatan i zdrav mineral je odgovoran za preko 300 metaboličkih funkcija u ljudskom telu. Po poslednjoj statistici koju je sprovela USDA, skoro polovina Amerikanaca imaju nedovoljnu količinu magnezijuma u organizmu. Medicinski stručnjaci tvrde da je uzrok tome moderan i nezdrav način života koji vrši fizički i mentalni pritisak na organizam koji u stresnim situacijama brže troši magnezijum koji se unosi u telo.

Dnevni unos magnezijuma bi trebao biti od 500 do 1100 miligrama. Medicinski stručnjaci upozoravaju da deficit magnezijuma možeprouzrokovati: osteoporozu, hroničnu iscrpljenost, nesanicu, tikove na licu, grčeve u nogama, anksioznost, iritabilnost, migrene, depresiju i srčane bolesti.

Takođe bi trebalo da znate da adekvatan unos magnezijuma poboljšava snabdevanje mozga kiseonikom i na taj način pomaže obolelima od Alchajmerove bolesti, dok je takođe dokazano u nekim studijama da osobe koje pate od Parkinsonove bolesti imaju nizak nivo magnezijuma u mozgu. Deficit magnezijuma se takođe povezuje sa pojedinim hroničnim bolestima poput metaboličnog sindroma ili tip 2 dijabetesa.

Magnezijum za vaše telo i um

Ukoliko želite da povećate unos magnezijuma, konzumirajte hranu koja sadrži dosta ovog minerala poput celovitih zrna žitarica, ribe, spanaća, kelja, mahunarki, crne čokolade, orašastih plodova, avokada i raznih vrsta semenki poput lanenih, prosenih, suncokretovih, čia i bundevinih semenki.

Takođe je preporučljivo da nabavite kvalitetne suplemente magnezijuma koji sadrže kofaktore magnezijuma: glicinat, taurin, orotat i malat jer se oni lakše apsorbuju od ostalih oblika.

Šta oni mogu učiniti za vas?

Magnezijum glicinat za vaš um

Kontroliše iritabilnost, anksioznost, nesanicu i histeriju
Smanjuje psihičku utrnulost i depresiju
Ima efekat laksativa
Može pomoći sa dugotrajnim deficitima
Smiruje i opušta telo
Magnezijum orotat za telo

Poboljšava atletske sposobnosti
Poboljšava funkciju srca
Magnezijum malat za mišiće

Pomaže prilikom lečenja fibromijalgije
Smiruje iscrpljenost mišića
Olakšava predmenstrualne simptome i glavobolje
Poboljšava varenje (te ga je neophodno konzumirati uz obroke)
Obnavlja energiju
Magnezijum taurin za srce

Poboljšava funkciju srca
Sprečava migrene
Smanjuje palpitacije srca i aritmiju
Konzumiranje suplementa je izuzetno dobro za zdravlje vašeg srca, mozga i mišića, a naročito se preporučuje za čuvanje zdravlja srca ili ukoliko ste pod velikim stresom i/ili patite od insomnije. Za vas su najbolji suplementi koji sadrže sva četiri kofaktora magnezijuma.

Webtribune.rs