ROĐENA BEBA BEZ OČIJU: Roditelji očajni, ne mogu da zaustave suze (VIDEO)

Lekari nisu u izveštajima i analizama videli ništa što bi ukazivalo na ovu bolest. Roditelji su samo u jednom trenutku shvatili da su im se životi zauvek promenili

Liu Peihua iz kineske provincije Guangdžou je rodila 20. septembra bebu sa poremećajem koji se u medicini povezuje sa malo ili nimalo očnog tkiva, što znači da je dete rođeno bez očnih jabučica.

Anoftalmija je stanje koje se dogodi u 30 slučajeva na 10.000 dece, a zastrašujuća je činjenica da ova deca nikad neće moći da vide.

Ova očajna majka se savetovala sa stručnjacima kako bi se zdravlje bebe temeljno ispitalo.

Dečak je u kineskim medijima nazvan “bebom bez očiju”, a medicinske analize i ispitivanja treba da pokažu da li postoji još neki zdravstveni problem kod deteta.

Porodica deteta se nada da će im lekari i dobrotvorne organizacije pomoći da obezbede lepšu budućnost ovom mališanu. Šok je bio izuzetno veliki s obzirom na to da lekarski izveštaji nisu ukazivali ni na kakav rizik od ovakvih bolesti.

Roditelji kažu za svog sina da je kao i svaka druga beba, da plače zbog mleka i pomera ručice.

Lek za ovu bolest ne postoji osim veštačkih očiju koje su tako opremljene da mogu da pomognu kostima da rastu oko očiju prirodno.