RUSKI EKSPERT OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Srbija je poslednja odbrana Rusije na Balkanu!

Nije tajna da je Srbija poslednja tačka odbrane Rusije na Balkanu, reči su kojima svoj tekst otpočinje Jurij Pavlovec, ruski ekspert za geopolitiku

On u svom autorskom tekstu za Eurejzia Dejli ocenjuje Srbiju kao jedinu zemlju na Balkanu koja nije podlegla uticaju Brisela i koja još uvek teži Rusiji kao savezniku.
Pavlovec analizira izjavu funkcionera Jedinstvene Rusije, Sergeja Železnjaka, koji je izjavio da će „Rusija preispitati svoj odnos sa Srbijom, ukoliko se ta zemlja dublje integriše u EU“.

Srbija shvata da bi Moskva mogla da reaguje na dalje integracije Srbije u EU, ali ne odustaje od politike „sedenja na dve stolice“.

Srbije biti završene do 2020. godine, kao i saradnja sa NATO alijansom, ali da Srbija neće biti član NATO-a, navodi Pavlovec.

Vučić ističe da će učiniti sve da EU integracije Srbije ne škode savezništvu sa Rusijom, podvlači autor.
Za Zapad, Beograd je instrument suzbijanja uticaja Rusije, te se u tom smislu da očekivati skorije članstvo Srbije u Evropskoj Uniji, bez obzira što postoje glasovi u EU koji zagovaraju prestanak primanja novih članica, navodi se u tekstu.

Šta to znači za Srbe? Godine političke nestabilnosti, urušavanja srpske ekonomije i svih temelja na kojima počiva srpski narod, piše Pavlovec.