Sahranjen dječak (1) kojeg je ubio otac: Ustani, Darko, dušo bakina…

MLADENOVAC – Darko, dušo bakina, ustani da baka legne umjesto tebe, jecala je baka Sevdija Milanović, opraštajući se od malog Darka Milanovića, kojeg je zvjerski nasmrt pretukao otac Kurta Kurteši (25).

Trinaestomjesečni dječak sahranjen je jučer u 14 časova na groblju u Rajkovcu, a pogrebu nije prisustvovala njegova majka Gordana (26), koja je sa starijim sinom smještena u materinski dom. Tridesetak rođaka i prijatelja došlo je da se oprosti od nesrećnog dječačića, a bol njegove bake Sevdije i dede Zorana riječima se teško može opisati.

– Da si samo ostao kod svoje bake, koja te je najviše voljela, ništa se ne bi dogodilo – plakala je slomljena baka, dok su je dvije rođake pridržavale. Kada je došao trenutak da se bijeli kovčeg sa tijelom mališana spusti u raku, baku ništa nije moglo zadržati.

– Povedi i baku sa sobom, mili moj – zakukala je Sevdija Milanović i bacila se na maleni bijeli sanduk. Ubrzo nakon toga nesrećnoj ženi je pozlilo, pa su je rođake odvele.

Komšije porodice Milanović sa suzama u očima posmatrale su tužni ispraćaj malenog Darka.

– Njegov otac treba da leži u tom grobu, a ne da bude u zatvoru. Ubio je malog anđela – revoltirano nam je rekla komšinica Milanovića.

Pradjeda: Ubio nam dijete

Miodrag Milanović, pradeda malog Darka, rekao nam je da porodica Kurteši nije zvala, niti dolazila nakon tragične smrti njegovog praunuka.

– Kako i da pričamo sa njima kad nam je ubio dijete – besno je rekao Miodrag.

(Kurir)