SAHRANJEN LEGENDARNI MANDA NA NOVOM GROBLJU: Na večni počinak otišao uz zvuke…

Milorad Mandić Manda sahranjen je na beogradskom Novom groblju u “Aleji velikana“ uz zvuke pjesme “Nesanica“. Ispred Mandinog groba je Slobodan Boda Ninković održao dirljiv govor.

– Htio sam svašta da kažem, kažu nemoj šta će narod da kaže. Oni ga znaju kao Mandu a on je Milorad. A onda se sjetim našeg razgovora davne `85. Ti si bio tužan jer ti je otac bio bolestan, a više vremena si trošio da zaradiš za svoju porodicu. Naviru sjećanja iz vježbaonice sa fakulteta, gdje si sa koleginicom Brankicom i pokvario dio scenografije da bi nju pošetedio. Da li da pričam o turneji u Švedskoj?

Duda je potrošila sve na soli za kupanje, a ti si čuvao svaki dinar da bi kupio tehničku robu, koju si preprodao da bi tvoja porodica počela da živi. Da li da se sjetim skakanja ispred porodilišta? Radovalo se, vikalo… Tu bih možda završio, ali jutros si mi posalo glas. Jedan orao je na moj prozor sletio i gledao me krupnim očima, oko šest ujutro. Bokice, opušteno, nije strašno, to je samo smrt. To si mi rekao. To je samo riječ. Znam ja, Mando, da je samo riječ, ali nešto možda znači. Samo mirno, neka teče… Možda si ti to shvatio u sredu pa si obukao kostim kapetana, krenuo si na put, negdje iza duge. Milorade, samo mirno, rijeka teče… do sljedećeg viđenja – završio je svoj govor Ninković.

Milorad Mandić Manda sahranjen je odmah pored Bate Živojinovića u Aleji velikana uz zvuke pjesme “Nesanica”.
Izvor: srbijadanas.com
Foto. srbijadanas.com, telegraf.rs