“Samo što sam ušla u baštu, vidjela sam jednu i ubila je. Počela sam raditi, okrenem se i vidim ide druga”

Sunce koje ovih dana grije, poslije dugog kišnog perioda, nije samo ljude izmamalo da napuste svoje domove.

Ovih dana mnogi stanovnici se žale na ozbiljnu pojavu zmija. Napustile su svoja staništa i na svakom koraku se mogu vidjeti.

U Banja Luci, u naselju Zalužani, za samo deset dana ljudi su pronašali čak šest veoma opasnih zmija. Kažu da se svakog dana sve više njih pojavljuje.

Jedna građanka Hrasnice nam priča kako je u bašti u kojoj sije ubila čak dvije zmije.

“U toj bašti sijem godinama. Svakog proljeća i ljeta sam tu i nikada nisma nijednu zmiju vidjela. Ovog vikenda krenula sam da posijem krompir. Samo što sam ušla u baštu, vidjela sam jednu i bila šokirana. Ubila sam je, ne znam ni kako, od straha. Nakon što sam počela raditi i pripremati krompir za sadnju, okrenem se i vidim druga ide. Tako je brzo išla da sam jedva uspjela da je zaustavim alatom kojim sam radila. Mislim da je u pitanju poskok, brza je i ima iste šare kao poskok. Ne pamtim kada sam se toliko uplašila. Ne znam odkud tu, nikada za sve ove godine nisam vidjela ni jednu. Čujem da se i druge komšinice žale na ovaj problem. Mislim da je i zmije uznemirila ova promjena vremena. Htjela bih poručiti svima koji ulaze u travnate i ruralne predjela da se dobro paze, jer ima ih na svakom koraku”, poručuje T.M. iz Hrasnice.

Autor: Source.ba