SE*S ZA SAMO 2 EVRA! Velika kriza potresa najstariji zanat, cene NIKAD MANJE

Sjaj i beda kurtizana.

Dužničke krize utiču negativno na ekonomiju, pa samim tim i na stabilnost cele države. Između ostalog, i na one koji se bave “najstarijim zanatom”. Zato su prostitutke u Grčkoj rešile da cene svojih usluga znatno smanje, pa su dostigle najnižu u celoj Evropi.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 17.000 prostitutki i svi podaci ukazuju na to da je kriza, koja traje oko šest godina, duboko potresla i “najstariji zanat” na svetu.

Pre krize, u Grčkoj je se*s sa prostitutkom bio oko 50 evra, sada košta čitava 2 evra. One su čak spremne da spavaju sa mušterijom za obrok, sendvič ili neku sitnicu.

Takođe, u ovoj zemlji stopa nezaposlenosti je na nezapamćenom nivou, pa se sve više žena opredeljuje da za život zaradi na ovaj način.

– Neke žene su spremne da zbog najobičnijih stvari spavaju sa muškarcem. Njima je potrebna hrana, pa će imati se*s i za jedan obrok.

Neke će to uraditi kako bi platile porez, račune ili kako bi platile hitne troškove – objasnio je Džordž Lazos, profesor na Univerzitetu u Atini.

Inače, cena ovakvih usluga su u padu u celom svetu, ali su u Grčkoj, gde je legalizovano 10 bordela, opale drastično.

– Država mora da reaguje, ne smemo biti ravnodušni – dodao je Lazos, koji je sproveo ovo istraživanje

(srbijadanas.com)