ŠOK I TUGA Izgubila bitku: Porodica Mihaela Šumahera je očajna!

Porodica Mihaela Šumahera izgubila je u petak bitku koju je vodila posljednjih godina. U pitanju je tužba protiv jednog njemačkog časopisa koji je nesreću Mihaela Šumahera iskoristio za plasiranje priča o njegovoj porodici.

“Die aktuelle“ je 2015. godine objavio naslovnu stranu s fotografijom Mihaelove supruge i naslovom “Korina Šumaher – nova ljubav je čini srećnom“. Međutim, priča je zapravo bila o njihovoj kćerki Đini Mariji Šumaher i tome kako je pronašla novog momka. Porodica Šumaher je odlučila da tuži pomenuti list jer su smatrali da je on doveo u zabludu čitaoce i ostavio utisak da je riječ o prekidu Mihaela i Korine.

Korina je na sudu tražila odštetu od 50.000 eura, ali je u petak sud u Hamburgu odbacio tužbu i u obrazloženju naveo kako naslovna strana nužno ne navodi ljude na razmišljanje da je Korina ostavila Mihaela i našla novu ljubav.

Porodica Šumaher od decembra 2013. godine i nesreće u francuskim Alpima pokušava da Mihaela u potpunosti izoluje od javnosti. Njemački mediji često izlaze u javnost sa novim informacijama, a zbog nekih od njih Šumaherovi su podigli tužbe.

Jedna od njih je protiv časopisa “Bunte“ koji je objavio informaciju da “Mihael može da hoda“. Porodica Šumaher je tražila 100.000 eura odštete, a presuda će biti donesena 5. maja.

(Kurir)