Šok za policiju: Šef mafije pronađen nakon pet godina, specijalci zatečeni skrovištem

Talijanska policija uhapsila je mafijaškog bossa koji je 2011. pobjegao iz bolnice, a pronašli su ga u njegovom domu kako se skriva u skrovištu sagrađenom između kupatila i sobe njegovog sina.

Antonio Pelle bio je na potjernici talijanskog ministarstva unutašnjih poslova kao jedan od najopasnijih bjegunaca. Služio je 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog udruživanja s mafijom i trgovanja drogom i oružjem kada je pobjegao iz bolnice u gradu Locri.

Policijski video hapšenja prikazuje Pelleovu glavu kako viri s vrha velikog ormara u njegovoj kući u Benestareu, malom gradiću na samom jugu Italije. Dok razgovara s policijom silazi s ormara, a policija mu stavlja lisice na ruke.

– Nas 50 pretražilo je dvospratnu vilu gdje je Pelle uvijek živio, samo što je trebalo oštro oko kako bi otkrili njegovo skrovište – kazao je novinarima policijski zapovjednik Francesco Ratta.

Pelle je tiho ležao u niši sagrađenoj iza ormara tokom pretraživanja, sve dok nije otkriven. U sobi su bili madrac, ventilator, boce s vodom i novac, prikazuje video.

Prvi put je uhapšen i zatvoren 2008. Pelle je pobjegao tri godine kasnije kada je prevezen u bolnicu na hitni medicinski tretman.

Pelle je na čelu Pelle-Vottari klana, koji djeluje u gradu San Luca. U posljednja dva desetljeća kalabrijska mafija poznata kao ‘Ndrangheta, postala je talijanska najmoćnija i najbogatija kriminalna organizacija zahvaljujući svojoj ulozi koju ima u krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Europu.