ŠOKANTNO: Mladić umro od kafe, gaziranog soka i energetskog pića

Nije saobraćajna nesreća odnela život mog sina. Umesto toga, to je bilo energetsko piće. Tinejdžeri i studenti, molim vas, prestanite da ih kupujete, rekao je otac nesrećnog dečaka

ZDRAV 16-godišnji dečak, prema rečima lekara, preminuo je od konzumiranja previše kofeina u kratkom vremenskom periodu. Dejvis Alen Krajp popio je “belu kafu” (late) iz Mekdonaldsa i energetski napitak u roku od dva sata.

Okržni mrtvozornik, Geri Vats, potvrdio je da je “kofeinom izazvana srčana aritmija” bila uzrok smrti.

Tinejdžer se srušio tokom školskog časa u Spring Hil srednjoj školi u Južnoj Karolini.

Vats je ovo objavio na konferenciji za novinare sa ocem preminulog dečaka, koji je dodao da je tinejdžer bio u dobrom zdravstvenom stanju i nije imao porodičnu istoriju medicinskih problema koje bi kofein mogao pogoršati.

On je rekao da je autopsija pokazala da nedijagnostikovana srčana oboljenja ne postoje, ali je priznao da je mladić imao “istoriju konzumiranja pića sa kofeinom”. Međutim, njegova porodica smatra da nije bio zavisan od njih.

Mrtvozornik je rekao da je tinejdžer popio kafu iz Mekdonaldsa i gazirani sok oko 12.30 časova, da bi neko vreme posle toga popio i energetski napitak. Mladić, koji je bio veliki protivnik upotrebe droga i alkohola, pao je u toku školskog časa nešto pre 14.30 časova istog dana.

Njegov otac je pozvao roditelje da razgovaraju sa svojom decom o opasnostima konzumiranja previše kofeina.

– Nije saobraćajna nesreća odnela život mog sina. Umesto toga, to je bilo energetsko piće. Roditelji, molim vas, razgovarajte sa svojom decom o energetskim napicima. Tinejdžeri i studenti, molim vas, prestanite da ih kupujete – rekao je Krajpov otac u izjavi koju prenosi “Raša tudej”.

Iz Asocijacije mrtvozornika Južne Karoline poručili su da je smrt prouzrokovana prevelikim unosom kofeina veoma retka, te da je to bio prvi takav smrtni slučaj ovoj u državi.

– Šolja kafe ili limenka soka neće izazvati smrt. U pitanju je velika količina i kratak vremenski razmak između konzumiranja ovih pića koje može da vas dovede u opasnost – rekao je dr Ejmi Durso, zamenik glavnog patologa.