ŠOKIRAO SVIJET: Švedski političar ubija životinje po Africi i jede njihovo meso

Član stranke Švedskih demokrata koji se opisuju kao nacionalistički pokret, Angelo Vukasović, izazvao je neviđene reakcije ne samo u Švedskoj, već i u svijetu nakon što su se internetom proširile fotografije koje je objavio na svom profilu na Facebooku, a prikazuju njega i prijatelja u lovu u Južnoj Africi kako poziraju s lešinama divljih životinja.

Osim što se pohvalio ubijenim lavovima, žirafama, zebrama, divljim svinjama i drugima – i svojim lovačkim sposobnostima, pohvalio se i činjenicom da je i pojeo nekoliko tih životinja.

Na meti bio i nilski konj

Vukasović živi u gradu Nybru, na jugoistoku zemlje, gdje vodi prodavnicu s lovačkim potrepštinama, piše Daily Mail.

U razgovoru za švedski tabloid Aftonbladet rekao je: ‘Pojeo sam 80 posto životinja koje sam ubio, uključujući i lava na fotografiji. Najukusnije meso koje sam ikad jeo je žirafa.’

Dodao je da su sve životinje ubijene u Južnoj Africi gdje je lov legalan: ‘Lov nekih životinja koristi i ljudima i životinjama. Nekad je lov na nosoroge bio zabranjen, a sad je odjednom opet dozvoljen. Sigurno postoji razlog za to.’

Meso žirafe najukusnije koje je ikad jeo

Svoju strast prema lovu pokušao je opravdati i rekavši kako lokalne vlasti dozvoljavaju lov u područjima u kojima životinje umiru od gladi i žeđi.

Naravno, korisnici društvenih mreža reagirali su žestoko i nazvali ga kukavicom i pozivali se na karmu zbog kojeg bi ga jednog dana mogli pojesti vukovi.