Šta nam to dolazi: Zbog čega se čuju čudne grmljavine na nebu širom sveta – VIDEO

Ljudi širom sveta su počeli da čuju veoma glasne zvuke sa neba. Navodi se da oni zvuče kao da neko svira trubu. Da li bi trebalo da budemo zabrinuti zbog ovih apokaliptičnih zvukova?

Zvukovi su zabeleženi u SAD i Kanadi, ali i Nemačkoj, Mađarskoj, Češkoj, Danskoj, Švedskoj, Engleskoj, Kostariki, Ukrajini i Francuskoj. Dovoljno je da odete na Jutjub i upišete „čudni zvuci“ (na engleskom „strange sounds“) i pojaviće se nekoliko stotina snimaka sa svih strana sveta.

Naravno, naučnici tvrde da za ove zvuke mora da postoji „racionalno objašnjenje“. Neki navode da se čuje „freking“, „pucanje kamenja“, otpuštanje gasa pod visokim pritiskom ili tako nešto, ali nijedna od teorija nije dokazana.


Jedno je sigurno, ovi zvuci su jezivi i počinju da se javljaju svuda širom sveta.

Daily Mail je dao nekoliko teorija o tome šta uzrokuje zvuke:

Trenje tektonskih ploča – Tektonske ploče su delovi Zemljinog omotača koji se naziva litosfera. One su debele oko 100 kilometara i sastoje se od okeanske kore (od silicijuma i magnezijuma) i kontinentalne kore (od silicijuma i aluminijuma).
Atmosferski pritisak – Atmosferski pritisak se definiše kao sila po jedinici površine kojom vazduh deluje na površinu.
Skretanje vozova – Smatra se da buka nastaje zbog skretanja vozova i pregrevanja žica.
Građevina – Činjenica je da podizanje zgrada pravi veliku buku.
Vanzemaljci – Da li je moguće da vanzemaljci prave čudnu buku na nebu?
HAARP oružje – Kruže glasine da vlada SAD koristi tajno oružje na nebu za modifikovanje vremena, mada to ne objašnjava čudne zvuke u drugim državama.
Apokalipsa i Sedam truba Raja – U jevanđelju po Jovanu, sedam truba oglašava apokalipsu.
Naučnici iz NASA-e imaju drugačije objašnjenje. Oni smatraju da mi u stvari čujemo prirodne zvuke koje naša planeta stalno proizvodi.

Šta vi mislite? Ko je u pravu?

Webtribune.rs